Bülent Arınç'tan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklaması: 'Cübbemi giyesim geliyor'

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamını eleştiren Bülent Arınç, "Bu iddianameleri okuduğum zaman bir ara isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bu iddianameleri diye." ifadeleriyle siyasi yargılamaları eleştirdi.

GERÇEK GÜNDEM - Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve TBMM eski Başkanı AKP'li Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğu hakkında Habertürk'te açıklamalarda bulundu.

Kavala ve Demirtaş'ın tutukluluğunu eleştiren Bülent Arınç, "Zanla şüpheyle kıyas yoluyla delil uyduramazsınız. Bu iddianameleri okuduğum zaman bir ara isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bu iddianameleri diye. Hatta cübbemi giyesim geliyor dediğimde bizim camiadan bir troll beni Cübbeli Bilo diye teşhir etmişti." ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç'ın açıklaması şöyle oldu:

Diyarbakır'da ve bazı illerde katliama benzer olaylar yaşandı. Çok acı olaylar. Yasin Börü'den bir başkasına kadar. Onların da Hüda Par yanlısı olduğu bilindiği için görüşmeleri de ben yaptım.

Olayların yatışması için sükunet içinde olmanız lazım dedim. Onlar da anlayışla karşıladılar. Yargı da görevini yaptı. Mahkumiyet kararı alanlar da oldu. Demirtaş'ın o olaylardan dolayı yargılanmadığını dava açılmadığını zannediyorum.

3-4 senedir tutuklu olan bir insan hakkında iddianamenin yazılması, iddianame ile birlikte tahliyenin yapılması mümkün. Tutukluluk istisnaidir. Tutukluluk cezaya dönüşmemelidir ilkesi uyarınca söylüyorum. Demirtaş'ı yargılamak tanımak için Devran isminde hikaye kitabı var ne olur onu okuyun. Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travma üzerine kafanızda bir çok şey değişecek.

Diyarbakır cezaevinin bir labaratuar gibi yaşandığını bildikten sonra hepimizin Devran hikayelerinden okumamız lazım. Ben başbakenken çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Hakimler ve savcılar özgürlükçü düşünsünler.

gercekgundem.com'un aktardığına göre; Kavala hakkındaki iddialar yeni iddianame haline geldi. Adam 2017'den beri 3 buçuk yıldan beri tutuklu. İddianameleri getiriyorlar. İfadeleri getiriyorlar. Okudum. Halan tutuklu kalmasına hayeret ediyorum.

Okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum. Zanla şüpheyle kıyas yoluyla delil uyduramazsınız. Bu iddianameleri okuduğum zaman bir ara isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bu iddianameleri diye. Hatta cübbemi giyesim geliyor dediğimde bizim camiadan bir troll beni Cübbeli Bilo diye teşhir etmişti.

Etiketler
Bülent Arınç Osman Kavala Selahattin Demirtaş