Reform tartışmasına Osman Kavala'dan ilk yorum

Gazeteci Barış Yarkadaş, Osman Kavala'nın AKP'nin gündemindeki hukuk reformuna ilişkin görüşlerini anlattı.

GERÇEK GÜNDEM - Gazeteci Barış Yarkadaş, TV 100'de Ahu Özyurt'un sunduğu Sağlı - Sollu programında tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın AKP'nin gündemindeki hukuk reformuna ilişkin görüşlerini anlattı.

TV 100'de Ahu Özyurt'un konukları gazeteciler Gürkan Hacır, Metin Özkan, Hadi Özışık ve Barış Yarkadaş oldu.

Yarkadaş'ın Osman Kavala'nın mesajını özetleyerek anlattığı konuşması şöyle:

"Ben Osman Kavala'ya TV 100 için sordum. Bu hukuk reformu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye sordum. Osman Kavala uzun bir cevap yollamış, ben çok az bir kısmını okuyayayım.

Şunu söylüyor Osman Kavala; "Somut delil olmadan, nesnel bir değerlendirme yapılmadan. Ağır suçlamalar içeren iddianameler hazırlayan savcıların da bu konuda büyük bir sorumluluğu var. "

Kendi dosyasının incelenmesinden bahsediyor. HSK istediği ya...

"Anladığım kadarıyla HSK'nın incelediği dosya beraat ettiğim Gezi Davası ile ilgili. Tahliyemi engelleyen casusluk kurgusu üzerine oturtulmuş. Yeni iddianamenin de incelemeye alınmasını düşünüyorum" diyor.

Ardından da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ilgili konuşuyor; "Adalet Bakanı tutuklamaların istisnai olması gerektiğini söylüyor. Kanaatimle zihniyetin değişmesi için. Bu ifade yeterli değil. Hukuksuz tutuklamaların, özgür yaşama hakkının gaspı olduğununun ve suç sayılması gerektiğinin kabul edilmesi önemli" diyor.

Özetle şunu söylüyor Osman Kavala; "Haksız hukuksuz bir biçimde tutuklandık. Tutukluğumuz devam ediyor. Uydurma suçlamalarda cezaevindeyiz. Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamalar yeterli değil."

YARKADAŞ'IN OSMAN KAVALA'NIN MESAJINI PAYLAŞTIĞI KONUŞMASI ŞÖYLE:

Etiketler
Gezi davası Barış Yarkadaş Osman Kavala