'AKP Berat Albayrak dönemi için HASAR RAPORU çıkarıyor'

Gazeteci Barış Yarkadaş, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasının ardından bürokraside yaşanacak gelişmeleri anlattı.

GERÇEK GÜNDEM - Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programında Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasının ardından bürokraside yaşanacak tasfiye sürecini anlattı.

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programında Gazeteciler İsmail Saymaz, Sevilay Yılmaz, Barış Yarkadaş ve Elfin Tataroğlu idi.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın Berat Albayrak'ın istifası ile birlikte bürokraside tasfiyelerin yaşanacağını anlattığı konuşması şöyle:

"Berat Albayrak'la ilgili şu anda AKP'deki durumu tespit ediyorlar. Tam adını söylüyorum; AKP şu anda Berat Albayrak dönemiyle ilgili bir hasar raporu çıkarıyor.

"ERDOĞAN'I İŞİN İÇİNDEN SIYIRARAK ALBAYRAK'I KÖTÜ ADAM İLAN ETMEK İSTİYORLAR"

Bugün çok sayıda AKP'li ile konuştum. ekonominin bütün faturasını da anladığım kadarıyla Tayyip Erdoğan'ı da işin içinden sıyırarak Berat Albayrak'a kesmek ve bütün dönemin kötü adamı olarak Berat Albayrak'ı ilan etmek istiyorlar.

Bu iş Berat Albayrak'ın sorumluluğunda buraya geldi ama, Tayyip Erdoğan ne demişti? "Bütün politikaları ben belirliyorum, her şeyin talimatını ben veriyorum."

TÜRKİYE İFLAS ETTİ!

Erdoğan'ın verdiği talimatlar doğrultusunda ekonomimiz hangi hale gelmiş? Türkiye'nin 1 yıl içerisinde ödemesi gereken dış borç 180 milyar dolar, 30 milyar dolar cari açığımız var. Merkez Bankası da eksi 40 milyar dolara düşmüş. Bu ne demek? Aslında Türkiye iflas etmiş demek.

Yani Demirel'in deyimiyle yurttaşlarımız "70 cente muhtaç hale getirilmiş" demek. 3,5 milyon insan Türkiye'de kredi kartını ödeyemiyor. 29 milyon dosya icrada. Herkes birbiri ile mahkemelik.

"TÜRKİYE'NİN 120 MİLYAR DOLARINI ÇARÇUR ETTİLER!"

Bakıyorsun yaptıkları en büyük kötülük ne? Sabit kur ve düşük faiz politikalarından dolayı Türkiye'nin tam 120 milyar dolarını çarçur ettiler. Nasıl çarçur ettiler? Bağımsız ve özerk olması gereken Merkez Bankası siyasi baskı altına alındı. Merkez Bankası, AKP iktidarının bir kolu haline dönüştü. Siyasi baskılar yüzünden de 16 ayda tam 3 kez Merkez Bankası değişti.

Berat Albayrak pazar gecesi İstanbul'a tarifeli bir uçakla döndü. AKP'lilerin de deyimiyle Berat Albayrak şu anda "Zihni bir dinlenme" sürecini yaşıyor.

Berat Albayrak'a yakın isimler tasfiye edilecekler. Medyada, yargıda, poliste, Milli Eğitim'de ve diğer yerlerde Berat Albayrak'a yakın olan üst düzey yöneticilerin tamamı tasfiye edilecekler.

AKP'DEN BERAT ALBAYRAK YORUMU: GEÇ BİLE KALINDI

Bugün çok sayıda eski ve yeni AKP'li milletvekili ile konuştum. Çok garip bir dünyada yaşıyoruz Gürkan. Yemin ediyorum. Ne dediler biliyor musun? Sanki ağız birliği etmişçesine Berat Albayrak'ın istifasını ve görevden alınmasını "Geç bile kalındı, değişmesi lazımdı" diye yorumladılar."

Yarkadaş programda, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın "Hukuk Reformu" için buluşacaklarını, Elvan'ın muhalefeti ziyaret edeceğini de söyledi.

BARIŞ YARKADAŞ'IN HALK TV'DE BERAT ALBAYRAK İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARININ OLDUĞU BÖLÜM ŞÖYLE:

Etiketler
Berat Albayrak istifa Barış Yarkadaş Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı