CHP'den kahvehane açıklaması: Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada buna dikkat çekti

CHP PM Üyesi Deniz Demir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kahvehanelerle ilgili yaptığı açıklamalara açıklık getirdi.

CHP'den kahvehane açıklaması: Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada buna dikkat çekti

CHP PM Üyesi Deniz Demir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kahvehanelerle ilgili yaptığı açıklamalara açıklık getirdi.

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaretinde kahvehanelerle ilgili yaptığı değerlendirme yandaş medya tarafından her zaman olduğu gibi bağlamından koparılarak çarpıtılmıştır" diyen CHP PM Üyesi Deniz Demir'in açıklamaları şöyle:

"1- Türkiye’de yaklaşık 700 bin civarında kahvehane bulunmaktadır. Bu sektörden evine ekmek götüren kişi sayısı ve aileleri dikkate alındığında 5 milyon vatandaşın doğrudan hayatını ilgilendiren bir rakam ortaya çıkmaktadır.

2- Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerin başında kahvehaneler gelmektedir. Kahvehaneleri göstermelik açmak bu mağduriyetleri ne yazıkki gidermemiştir. Bir kahvehane çalışanının evine ekmek götürüp götüremediğini düşünen var mı, sektör kan ağlıyor!

3- Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada buna dikkat çekmiştir. Keza, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kahvehanelerde maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde oyun oynanmasına izin verilmesi gerektiğini söylemiştir.

4- Genel Başkanımız milyonlarca çalışan ve ailenin mağduriyetini ifade etmiş, buna çözüm bulunmasını istemiştir.

5- Bendevi Palandöken de yaptığı açıklamada “Kahvehanecilerimiz her türlü dezenfekte işlemini uyguluyor, pandemi sürecinin gerekliliklerini yerine getiriyor."

6- “Dolayısıyla her masa için yeni paket oyun kağıdı, her oyundan sonra taşların dezenfekte edilmesi gibi kurallar belirlendiğinde, bunlara da titizlikle uyacaklardır” İfadesini kullanmıştır.

7- Koronavirüs ile mücadelede sınıfta kalan, esnafa ekonomik destek sağlayamayan hükümet TESK’in çağrısına kulak tıkamamalıdır. Hükümetten beklentimiz bir an önce bu sektöre maddi destek vermesi ve pandemi sürecinde sektörün ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler almasıdır.

8- Akşam Gazetesi’nin ilgili haberi de ilgilenenler için aşağıdadır.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu