AYM kararı sonrası Enis Berberoğlu'nun avukatlarından açıklama

Enis Berberoğlu'nun avukatları Murat Ergün ve Yiğit Acar, AYM'nin verdiği hak ihlali kararını değerlendirdi.

AYM kararı sonrası Enis Berberoğlu'nun avukatlarından açıklama

GERÇEK GÜNDEM - Anayasa Mahkemesi, yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Enis Berberoğlu'nun, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının oy birliğiyle ihlal edildiğine hükmetti.

Enis Berberoğlu'nun avukatları Murat Ergün ve Yiğit Acar, AYM'nin verdiği hak ihlali kararı ile ilgili bir açıklama yaparak kararı değerlendirdi.

Avukatlar Murat Ergün ve Yiğit Acar'ın "AYM Berberoğlu’nun Anayasal Haklarının çiğnendiğini kabul etti" başlığıyla yayınladığı açıklama şöyle:

"Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu bugünkü toplantısında müvekkilimiz Kadri Enis Berberoğlu’nun bireysel başvurusunu karara bağladı.

Yüksek Mahkeme 24 Haziran 2018 genel seçiminde CHP İstanbul Milletvekili olan Berberoğlu’nun Anayasa’dan kaynaklanan dokunulmazlığına rağmen ceza almasını ve cezaevinde tutulmasını ihlal saydı. AYM adil yargılamaya aykırı bu ihlalin tüm sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasını istedi.

Böylece müvekkilimizin sanık olarak yargılandığı süreçte ısrarla dile getirdiğimiz ‘’Anayasa ile korunan temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği’’ gerçeği AYM tarafından da kabul edildi.

Yüksek Mahkeme’nin bu kararıyla müvekkilimiz hakkındaki mahkumiyet kararı ortadan kalktı ve yeniden ve adil yargılama zorunlu hale geldi. Ancak müvekkilimizin 3 dönemdir üyesi olduğu TBMM, AYM kararını 4 ay daha bekleseydi, bugün hukuksuzluğu kesinleşen bir ceza ile Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürülmemiş, seçmen iradesi çiğnenmemiş olurdu.

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararını yayınlamasının ardından bize gösterilecek yargı makamına başvuruda bulunacağız. Yeniden yargılama sürecinin beraat ile sonuçlanacağı inancıyla hukuki mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Av. Murat Ergün, Av. Yiğit Acar"

YİĞİT ACAR: ENİS BERBEROĞLU DAVASI ŞİMDİ BAŞLIYOR

Öte yandan Enis Berberoğlu'nun Avukatı Yiğit Acar sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamada ise, "Geç de olsa her makam ve kurumu bağlayıcı nitelikteki Yüksek Mahkeme kararı, adaletin tesisini sağlayacak mihenk taşı olacaktır. Enis Berberoğlu davası şimdi başlıyor!" dedi.

Etiketler
Enis Berberoğlu