Banu Özdemir'den duruşma çıkışı açıklama: 'Bu sürecin mağduru benim'

İzmir'de camilerde çalınan Çav Bella şarkısını paylaşan CHP üyesi ve eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanmış, ardından tahliye edilmişti. Banu Özdemir'in davası bugün görülmeye başlandı.

Banu Özdemir'in davasının ilk duruşması bugün görüldü. Bugünkü oturumda bir karar çıkmayan dava, 26 Kasım 2020 saat 14:00'a ertelendi.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Özdemir, tüm destekçilerine teşekkür etti ve şunları söyledi:

"Bugün burada olan bütün yol arkadaşlarıma, gönlü, kalbi benimle olan, bizlerle beraber atan tüm kamuoyuna teşekkür ederim. Yargı süreci devam ediyor, ilerleyen dönemlerde açıklamalarım tabii ki olacak fakat söylemek istediğim; herhangi bir seçenek yaptırımını kabul etmedim.

Çünkü ben burada bulunan tüm arkadaşlarım gibi, bu ülkedeki tüm insanların, değerlerin bir araya gelmesi için mücadele eden; herkes için, her canlı için, adalet için mücadele eden insanlardan biri oldum.

Benim alnım açık başım dik, bu sürecin mağduru benim, bizleriz. Adalet kör de olsa topal da olsa er ya da geç tecelli edecektir, buna inanıyor ve hak mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğimi bildiriyorum."

Etiketler
Banu Özdemir İzmir Tahliye