Aytun Çıray 'Erhan Usta İYİ Parti'ye katılacak' haberlerine noktayı koydu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Erhan Usta'nın İYİ Parti'ye katılacağı haberlerine ilişkin konuştu.

GERÇEK GÜNDEM / İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, MHP'den ihraç edilen Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın İYİ Parti'ye katılacağı haberlerine, Halk TV canlı yayınında noktayı koydu.

Aytun Çıray, Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu, gazeteciler İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu ve Barış Yarkadaş'ın katıldığı Şimdiki Zaman Siyaset programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AYTUN ÇIRAY: BENİM CEVABIM BU KADAR

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın, "Yarın partinize MHP'den istifa eden Erhan Usta katılıyor mu?" sorusuna İYİ Parti'li Aytun Çıray, şu yanıtı verdi:

"Gürkan Bey, bu arkadaşla (Barış Yarkadaş) karşı karşıya gelmek her zaman zor bir iştir. Biz kendisi milletvekili olduğunda üzülmüştük. CHP ile ilgili haberleri biz Gerçek Gündem'den alırdık. Barış milletvekili olunca o haberleri almak güçleşti.

Bugün Barış'ın sorduğu soruyu bana bir arkadaşım söylediğinde ben ne yaptım biliyor musunuz? Hemen Gerçek Gündem'e baktım, ne yazıyor diye. Orada 'Erhan Usta İYİ Parti'ye geçiyor' yazıyordu. Benim cevabım bu kadar."

İSMAİL SAYMAZ, ERHAN USTA İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

Öte yandan Gazeteci İsmail Saymaz da, Aytun Çıray'ın konuşmasının ardından, Erhan Usta ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Saymaz, "Ben Erhan Usta'nın kendisine sordum. Erhan Usta bunu doğruladı. Yarın saat 11:00'de törenle İYİ Parti'ye katılıyor. Neden katıldığını sordum. Dedi ki, 'Biz zaten aynı ülküden gelen, ülkeye dair bakışı aynı olan insanlarız. Kendime en yakın bulduğum siyasi İYİ Parti'ydi' dedi."

Etiketler
İYİ Parti Aytun Çıray