Hedef gösterilen Erol Mütercimlere muhafazakar liderden destek

“Herkes “arka bahçede” dindar değil aksine deist bir gençlik yetiştiğini biliyor. Bunu Erol Hocaya saldırarak örtemezsiniz”

Hedef gösterilen Erol Mütercimlere muhafazakar liderden destek

Araştırmacı yazar Erol Mütercimler’in katıldığı bir canlı yayında imam hatip okullarını da kapsayan yozlaşmaya dikkat çektiği sözler, özellikle yandaş medya tarafından çarpıtılarak hedef haline getirildi.

Türkiye’de şekilsel bir muhafazakarlaşma adı altında yaşanan ahlaki erozyondan imam hatiplerin de muaf olmadığını en iyi bilen isimlerden biri olan Mütercimler, yıllarca Meltem TV ve Mesaj TV gibi muhafazakar camianın izlediği kanallarda da programlar yaptı.

Ancak, canlı yayında sarfettiği sözlerin kastı aşan bir şekilde çarpıtılarak ‘İmam hatiplilere hakaret etti’ eklinde bir kampanyaya dönüştürtülmesine ve hakkında soruşturma açılmasına ilk tepki de yine muhafazakar bir partinin genel başkanından geldi.


BTP lideri Hüseyin Baş

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erol Mütercimler’e destek verdi ve başlatılan linç kampanyasına da tepki gösterdi.

Baş, “Erol Mütercimler hiçbir kimseye veya bir gruba hakaret etmez! Ona saldıranların kuyruk acısı onun aydın kimliğinedir. Herkes “arka bahçede” dindar değil aksine deist bir gençlik yetiştiğini biliyor. Bunu Erol Hocaya saldırarak örtemezsiniz.” diyerek, Erol Mütercimler’e yönelik sistemli saldırının ve başlatılan kararlama kampanyasının hedefini işaret etti.

Etiketler
Erol Mütercimler Muhafazakar