Bakan'ın özgürlükten de sıralamasından da haberi yok!

CHP'li Tanrıkulu'nun ifade özgürlüğü konusundaki sorusuna daha önce 'Böyle bir liste yok' yanıtı veren Dışişleri Bakanlığı, internet özgürlüğü hakkındaki soruya da yine aynı yanıtı verdi.

Bakan'ın özgürlükten de sıralamasından da haberi yok!

GERÇEK GÜNDEM- CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "Türkiye'nin ifade özgürlüğü sıralamasında dünyadaki yeri nedir" sorusunda daha önce “Ülkemizin üyesi olduğu uluslararası örgütlerde bu yönde bir sıralama/liste yapılmamaktadır” yanıtını veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu kez de internet özgürlüğü hakkındaki soruya aynı yanıtı verdi.

Çavuşoğlu, CHP'li Tanrıkulu'nun sorduğu "Türkiye temel hak ve özgürlükler kapsamında internet özgürlüğü sıralamasında kaçıncı sıradadır?" sorusuna "Ülkemizin üyesi olduğu uluslararası örgütlerde bu yönde bir sıralama/liste bulunmamaktadır." yanıtını verdi.

Çavuşoğlu'nun yanıtını www.gercekgundem.com'a değerlendiren Sezgin Tanrıkulu, "Hükümet ifade özgürlüğünü her alanda yok ettiği için dünyada hukuk devleti, ifade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı gibi demokrasi kriterlerini ölçen bağımsız kuruluşların raporlarını da görmezden geliyor. Yok demekle bunların görulmemesini sağlayamazlar!" diye konuştu.

Etiketler
Inter