Mahir Ünal'ın 'Siz kimin tarafındasınız?' sorusuna Özgür Özel'den bomba yanıt

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın CHP'ye yönelik 'Siz kimin tarafındasınız?' sözlerine CHP'li Özgür Özel'den yanıt geldi.

Mahir Ünal'ın 'Siz kimin tarafındasınız?' sorusuna Özgür Özel'den bomba yanıt

AKP tarafından TBMM'ye getirilerek yasalaşan sosyal medya düzenlemesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak olan CHP'ye tepki göstererek "Siz kimin tarafındasınız?" ifadelerini kullanan Mahir Ünal'a CHP'li Özgür Özel'den yanıt geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş'ta bayram ziyareti sırasında sosyal medya yasasını Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak olan CHP'ye "Siz kimin tarafındasınız?" sorusuyla tepki gösterdi.

Özgür Özel'in Mahir Ünal'a verdiği yanıt şöyle:

"Mahir Bey;

Biz laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin yanındayız.

Biz kesintisiz iletişim hakkının yanında, keyfi sansür yasalarının karşısındayız.

Cumhuriyet’e parantez diyenlerin, yeşil toplu hesaplardan kadınlara sövenlerin, Atatürk’e lanet okuyanların karşısındayız."

MAHİR ÜNAL NE DEMİŞTİ?

Ünal şu ifadeleri kullandı:

Maalesef muhalefet yine bu konuda Türkiye'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendi vatandaşlarıyla ilgili yaptığı özgürlükleri güvence altına almak için yaptığı düzenlemede sansürden, yasaktan, fikir özgürlüğün kısıtlanmasından, ifade özgürlüğünün kısıtlanmasından bahsediyor. Burada şunu sormak gerekiyor. Siz kimin tarafındasınız?

Yapılan bu yasal düzenleme öncelikli olarak 55 milyon vatandaşımızın kullanıcı durumda olduğu bu sosyal ağlarla hukuki ve mali bir muhataplık oluşturmayı amaçlıyor. Yani Twitter, Facebook, Instagram ve diğer sosyal ağlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile yasal ve mali bir muhataplık oluşturmazsa biz, vatandaşlarımızın sosyal medyadaki haklarını nasıl koruyacağız. Almanya bunu yaptı. Geçtiğimiz günlerden Amerika Kongresi, büyük beşli dediğimiz teknoloji devlerini çağırdı, kongre tam 4.5 saat hesaba çekti. Şimdi biz bırakın hesaba çekmeyi, bırakın soru sormayı biz muhataplık oluşturmak istediğimizde muhalefet bizi sansürcülükle, yasakçılıkla, özgürlükleri kısıtlamakla suçluyor."

Etiketler
Mahir Ünal Özgür Özel