Sevgi Kılıç kimdir, nereli, kaç yaşında? CHP delegesi Sevgi Kılıç kimdir...

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilen Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi'nde beraber çalışmak istediği anahtar listesinde yer alan başörtülü Sevgi Kılıç, dikkat çekti. Sevgi Kılıç'ın mesleği ve ne iş yaptığı merak edildi...

Sevgi Kılıç kimdir, nereli, kaç yaşında? CHP delegesi Sevgi Kılıç kimdir...

'Sevgi Kılıç kimdir, nereli, kaç yaşında?', 'Başörtülü Sevgi Kılıç CHP PM üyesi oldu mu?', 'Sevgi Kılıç ne iş yapıyor ve mesleği ne?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. CHP'nin 'İktidar Kurultayı'nda Parti Meclisi'nde (PM) yer alacak isimler belli oluyor. 52 kişilik PM'de yer almak için 230 üye başvuruda bulunurken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı kendi aday PM listesinde 'Sevgi Kılıç'ın hayatı' merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

CHP PM İÇİN KAÇ KİŞİ ADAY OLDU?

Kurultayda 60 kişilik Parti Meclisi'nin 8 ismi Bilim Kültür Sanat Platformu'ndan olacak. Bu isimler de genel başkanın hazırladığı dar liste içinden seçilecek. Geriye kalan 52 kişilik kontenjan için 222 kişi, 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu içinse 47 kişi başvuruda bulundu.

Kılıçdaroğlu ise Parti Meclisi için 80 kişilik, Bilim Kültür Sanat Platformu için 10 kişilik anahtar listeler oluşturdu. Listede yer alan isimler, bizzat Kılıçdaroğlu ve Oğuz Kaan Salıcı tarafından arandı.

SEVGİ KILIÇ KİMDİR?

1993 yılında İstanbul Beykoz Çavuşbaşı'nda dünyaya gelmiştir. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Kılıç, avukatlık yapmaktadır.

CHP İstanbul delegesi olan Sevgi Kılıç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 80 isme yer verdiği anahtar listesinde yer almıştır.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sevgi Kılıç'ın PM aday listesinde olmasıyla ilgili olarak, "31 Mart seçimlerinde meclis üyesi adayı olmuş ve iyi bir çalışma yürütmüştür. Kendisi Beykoz Çavuşbaşı'nda oturmaktadır ve şu an CHP Beykoz İlçe yönetiminde görev almaktadır. Kendisinin PM üyesi seçilmesi başörtülü olmasından dolayı değildir" değerlendirilmesinde bulunmuştur.

Sevgi Kılıç, doğduğu ve büyüdüğü Beykoz Çavuşbaşı'nda ikamet etmektedir.

SEVGİ KILIÇ KAÇ YAŞINDA?

1993 doğumlu olan CHP İstanbul delegesi, 2020 yılı itibariyle 27 yaşındadır.

Etiketler
Kimdir nerelidir