Kuşoğlu: Kurtuluş savaşına ve cumhuriyetin kuruluşuna iktidarda olan zihniyet katılmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, AKP iktidarının cumhuriyet kazanımlarını hedef alan politikaları ve CHP'nin buna karşı sessiz kaldığı eleştirileri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'nin Bilkent Odeon'da toplanan 37. Olağan Kuurltayı Halk TV ekranlarından sabah saatlerinden itibaren canlı olarak aktarılıyor.

Halk TV'nin kurultay yayınına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ayasofya'nın açılışı sırasında Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan sözler ve iktidarın cumhuriyetle hesaplaşmaya yönelik uygulamaları ve CHP'nin bu politikalar karşısında 'muhafazakar seçmeni kaçırmamak' adına sessiz kaldığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

"ONLAR BİZE ASLA OY VERMEZ AMA..."

Kuşoğlu şöyle konuştu:

"Biz hiçbir zaman 'muhafazakar seçmeni kızdırmayalım' düşüncesi ile hareket etmedik. Ama şunudüşünüyoruz. Özellikle bu tür konulardan kendi taraftarını konsolide etmeye çalışan, kaybettiği oyları toplamaya çalışan bir iktidar var. Biz bir kısım seçmeni kızdırmayalım diye düşünmüyoruz. Zaten o seçmenden oy almamız mümkün değil. Ama o seçmeni konsolide etmelerine de imkan vermeyeceğiz.

Kurtuluş savaşına ve bu ülkenin kuruluşuna şu anda iktidarda olan zihniyet katılmadı. Ama zaman içerisinde dmeokrasin çok partili hale gelmesi ve gelişmesi ile 18 yıldan beri oluşan iktidar, cumhuriyetin kuruluşuyna katılmayan ama değiştirmek isteyip de değiştiremeyen, bu düzene alternartif getiremeyen bir iktidar. Halkın vazgeçmediğini görüyoruz. Bu bizi memnun ediyor. Biz çok zorlamadan ve onların istediği kutyplaşmaya imkan vermeden götüreceğiz. Çünkü zaman bizden yana"