CHP Yunusemre: 'Yolcudur Abbas Bağlasan Durmaz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka AKP'nin emeklilere ikramiye vaadinin tüm emeklileri kapsamamasıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP Yunusemre: 'Yolcudur Abbas Bağlasan Durmaz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, AK Parti’nin emeklilere bin lira bayram ikramiyesi olarak açıkladığı vaadinin 400 bin emekliyi kapsamamasıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.CHPYunusemre İlçe Başkanlığının Lale Meydanı’nda açtığı seçim standında gerçekleştirilen açıklamaya Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Manisa Milletvekili Adayı Lale Erdoğan Tunçer, İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı ve partililer katıldı.

Açıklamasında AK Parti iktidarını vatandaşı aldatmakla suçlayan Bozyaka, “Emeklilerden her gün onlarca telefon alıyorum. Ciddi mağduriyetlerin olduğunu, iktidarın verdiği sözü tutmadığını söylüyorlar. Bin lira ikramiye almak için bankaya giden emeklilerin kiminin elinin boş döndüğünü, kimininse 300-500 lira ikramiye ile geçiştirildiğini görüyoruz. AKP iktidarı seçim öncesi seçim yatırımı olarak gördüğü projelerine yine başladı. Bu vaatlerini seçim öncesinde bile tutmuyorlar ki bırakın seçim sonrasında yapsınlar. 24 Haziran’da Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olacak, CHP mecliste çoğunluğu sağlayacak ve emeklilere ayrım yapmadan bayramlarda birer maaş ikramiye verilecek. Fakat olur da AKP iktidarı devam ederse bugün verdiği sözlerin hiçbirini tutmayacak, emeklilere Kurban Bayramı’nda bu ikramiyeleri dahi vermeyecek. Çünkü seçim öncesinde bile sözlerini tutmuyorlar, seçimden sonra hep yaptıkları gibi sözlerini tutmayacaklar” dedi.

Bozyaka, 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu’nunemekliye iki maaş ikramiye vereceğini vaat edince AK Partililerin tepkisini hatırlatarak, “Şimdi sizi 2015 yılına götürmek istiyorum. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, meydanlarda emekliye iki maaş ikramiye vereceğini vaat edince AKP’liler ‘Yapamazsınız, kaynak nerede?’ diye eleştirilerde bulundular. Biz kaynağın nerede olduğunu da anlattık ama vatandaşımızı yeteri kadar ikna edemedik. Şimdi yıl 2018, yine bir seçim arifesindeyiz. Patenti bizde olan, emekliye iki maaş ikramiye projesini AKP kendisi yapacağını söylüyor. Ama onu da eline yüzüne bulaştırıyor. Çünkü projenin amacından da orijinalinden de sapıyorlar. Bölmedikleri bir tek emekliler kalmıştı, bugün görüyoruz ki emeklileri de böldüler. İktidara güvenerek bankaya giden ve eli boş dönen Ayşe teyze, Ahmet amca bayramda torunlarına harçlık veremeyecek. Ama siz kilosu 4 bin 500 lira olan beyaz çayı içmeye devam edip, saltanatınızı sürdürmeye, milyon dolarlık uçaklarınıza binip devletin imkanlarıyla seçim çalışması yapmaya devam ediyorsunuz. Siz milyar dolarları yandaş iş adamlarına kredi sağlayarak televizyon kanalları aldırmaya devam ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“DEVLET HAZİNESİ TAMTAKIR KURU BAKIR”

400 bin emeklinin hiç ikramiye alamadığına dikkat çeken Bozyaka, “Bankalardan ve ticaret odalarından emekli olan emekliler, emekli sandıklarını aradıklarında aldıkları cevap ‘Hükümette kaynak kalmamış, hazinede para yok’ şeklinde oluyor. Yani devletin hazinesini boşaltmışlar; hazine tamtakır kuru bakır. Emekliye verdikleri sözü bugün tutamıyorlar, Türkiye’nin acı tablosu maalesef bu. Yandaşlara var, emekliye yok. Birçok emeklimiz bugün 300 lira, 500 lira gibi komik rakamlar aldılar. O emekliler şu an burada yanımızda, dekontlarıyla birlikte. Emeklilerimiz diyor ki; ‘AKP iktidarı seçim öncesinde bile verdiği sözü yerine getirmedi. Bizden de ne Erdoğan’a, ne de AKP’ye oy yok’. Biz hesabımızı yaptık; 400 bin emekliye kaynak yok diyenler; sadece 11 gün sarayın musluğunu kıssalar bu 400 bin emeklimize bin lira ikramiye verebiliyorlar. Sizin derdiniz Türkiye değil; kendi saltanatınız, şatafatlı hayatınız” şeklinde konuştu.

Bozyaka, açıklamasına şöyle devam etti: “Dün trafiğe açılmayan Sabuncubeli Tüneli’nin açılışını yapanlarla bugün söz verdiği emekli ikramiyesini vatandaşa vermeyenler aynı kişiler. Dün Fevzi Çakmak Mahallesi’nde aylardır talep edilmesine rağmen Taziye Evi yapmayanlar; dün alelacele seçim telaşıyla Taziye Evi’nin temelini sadece 10-15 mahalleliyle attılar. Yunusemre Belediyesi’nin bu Taziye Evi aldatmacasına Horozköylüler nasıl inanmıyorsa, AKP iktidarının oyununa da halkımız inanmıyor. Her gün televizyonlarda izlediğimiz şeyin bir adı var:AKP Seçim Tiyatrosu. Artık yol göründü; ama yol Sabuncubeli Tüneli’nde görülmedi. Yol; Tayyip Erdoğan’a göründü. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.” dedi