Tanrıkulu'nun ihale sorusuna Bakan'dan 8 ay sonra yanıt: Kimin aldığını takip etmiyoruz

Adalet Bakanlığı'nın 2016 ile 1019 yıllar arasında kaç ihale yaptığı ve bu ihaleleri kimin kazandığı yönündeki soruya 8 ay sonra yanıt veren Bakan Gül, ihaleleri kimin kazandığının bakanlık tarafından takip edilmediğini söyledi.

Tanrıkulu'nun ihale sorusuna Bakan'dan 8 ay sonra yanıt: Kimin aldığını takip etmiyoruz

GERÇEK GÜNDEM- CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ekim 2019'da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlamak üzere verdiği soru önergesinde, Bakanlığın 2016-2019 yılalrı arasında kaç ihale yaptığını, bu ihalelerin bedelini ve söz konusu ihaleleri kimlerin kazandığını sormuştu.

Tanrıkulu'nun ihale sorusuna Bakan'dan 8 ay sonra yanıt: Kimin aldığını takip etmiyoruz - Resim : 1

Tanrıkulu'nun soru önergesine yanıt alamaması üzerine ikinci kez yenilemesinin ardından yaklaşık 8 ay sonra yazılı olarak yanıt veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Bakanlığımız bütçesi içinde yer alan harcama birimlerinin bütçe ödenek tertiplerinden yaptıkları ayrıntılı harcamaların 5018 sayılı Kanun gereğince ilgili harcama biriminin yetki ve sorumluluğunda olması nedeniyle hangi iş ve faaliyetler için hangi kişi veya firmalardan alım yoluyla gerçekleştirildiği Bakanlığımız tarafından takip edilmemektedir." dedi.

Söz konusu ihalelerin Bakan Gül, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun; "Harcama yetkisi ve yetkilisi" kenar başlıklı 31. maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisi harcama yetkilisidir." hükmüne göre yapıldığını belirterek, "Yukarıdaki hükümler çerçevesinde, her bir harcama biriminin bütçeyle tahsis edilen ödenek ölçüsünde harcama yapma imkânı bulunmaktadır. Bakanlığımız bütçesi içinde harcama birimi olarak merkez harcama birimleri, merkez dışı birimleri olan mahkemeler, ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik müdürlükleri ile Adli Tıp Kurumu Başkanlığı yer almaktadır. Bakanlığımız bütçesi içinde yer alan harcama birimlerinin bütçe ödenek tertiplerinden yaptıkları ayrıntılı harcamaların 5018 sayılı Kanun gereğince ilgili harcama biriminin yetki ve sorumluluğunda olması nedeniyle hangi iş ve faaliyetler için hangi kişi veya firmalardan alım yoluyla gerçekleştirildiği Bakanlığımız tarafından takip edilmemektedir." dedi.

Etiketler
Adalet Bakanlığı Bakanlık