Gürer: Çiftçiyi hak ettiği konuma CHP getirecek

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP’nin yok ettiği tarım ve hayvancılığı CHP iktidarında yeniden canlandıracaklarını ve Türk çiftçisini hak ettiği konuma getireceklerini söyledi.

Gürer: Çiftçiyi hak ettiği konuma CHP getirecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Alay, Bağlama, Kiledere ve Yıldıztepe beldeleriyle Hasaköy, Ağcaşar ve Kömürcü köyünü ziyaret etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ziyaret ettiği belde ve köylerde AKP’nin tarım ve ekonomiyle ilgili politikalarını eleştirdi, CHP iktidarında hayata geçirecekleri projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP TARIMI BİTİRDİ

16 yıllık AKP hükümetleri döneminde Türk tarım ve hayvancılığının bitme noktasına geldiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Yanlış tarım politikaları ülkemizi, tarım ve gıda ürünlerinde de ithalat ülkesi haline getirdi. AKP döneminden önce tarımda kendi kendine yeten bir ülke olan Türkiye, artık samanı, fasulyeyi, nohutu, mercimeği, eti, buğdayı bile ithal eder duruma geldi. Çiftçimiz ve besicimiz mağdur edildi. Bu olumsuz tablo ekonomiye de olumsuz yansıdı. Geldiğimiz noktada tarım ve hayvancılık bitti, köyler boşaldı” diye konuştu.

CHP’NİN TARIM VE HAYVANCILIK POLİTİKALARI

CHP iktidarında tarım ve hayvancılığı yeniden canlandıracaklarını ve Türk çiftçisine hak ettiği destek ve değerin verileceğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “Uygulamayacağımız tarım ve hayvancılık politikaları ile Türkiye ithalat ülkesi olmaktan çıkıp, üreten, kazanan ve ihraç eden ülke haline gelecek” diye konuştu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarımsal üretimde tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerin düşürerek, maliyeti indireceklerini belirten Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının tamamının silineceğini, şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerinin iptal edileceğini, şeker pancarı üretimini artıracaklarını, tarımsal sulamada su kullanımına desek sağlayacaklarını bildirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarına tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini vereceklerini, bu kapsamda 40 bin ziraat mühendisi ve veteriner hekim ile tekniker istihdam edeceklerini anlattı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğdeli üreticilerin yaşadığı tüm problemleri çözeceklerini, bir tarım kenti olan Niğde’nin her türlü destek ve teşvikten faydalanmasının önünü açacaklarını da sözlerine ekledi.

CHP BU ÜLKENİN KURUCU PARTİSİDİR

CHP’nin terör ile birlikte anılamayacağını vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “CHP bu ülkenin kurucu partisidir. CHP ne terör ile birlikte olur ne de teröre destek verir. CHP halkın partisidir ve CHP iktidarında halkın tüm sorunları çözülecektir” şeklinde konuştu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer belde ve köylerde CHP Milletvekili adayları ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye destek istedi.

Etiketler
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer