'Davutoğlu muhalefette ama fikirleri iktidarda'

Son seçimlerde CHP'nin Beyoğlu belediye başkan adayı ve SOL Parti üyesi Alper Taş, AKP'nin Suriye'de izlediği politikanın yanlışlığına vurgu yaparken, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumanın Türkiye'nin çıkarına olduğunu savundu.

'Davutoğlu muhalefette ama fikirleri iktidarda'

SOL Parti üyesi Alper Taş İdlib’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İktidarın ve cumhurbaşkanının İdlib için “vatan savunması” söylemini yerden yere vurdu. “İdlib nere Çanakkale nere” diyen Taş, “Yayılmacı bir strateji için niye gençlerimiz ölüyor? Niye şehitler tepesi doluyor. Niye yoksul halk çocukları o tepeyi dolduruyor. Bunun bir vatan savunması olmadığının herkes farkında. Asıl vatan savunması mücadelesini Esad ve yanındakiler veriyor.” dedi.

AKP TABANI DA FARKINDA

İdlib’te yaşananların Siyasal İslamcı ideolojiye dayanan iktidarın kendi iktidarını sürdürmek için yaptığı bir savaş olarak niteleyen Taş, “AKP tabanı da bunun bir vatan savaşı olmadığının farkında” ifadelerini kullandı.

SENİN SAVAŞA EVET DEME HAKKIN VARSA BENİM DE HAYIR DEME HAKKIM VAR

İstanbul Valiliği’nin ‘Savaşa hayır’ demeyi yasaklamasını da eleştiren sosyalist siyasetçi “Yahu kardeşim ben bu ülkenin vatandaşıyım. Kardeşim sen bu ülkenin geleceğini çıkarını savaşta görüyorsun bunu her yerde söylüyorsun. Bu konuda yukarıdan tepeden aldığın kararları hayata geçiriyorsun. Ben de bir yurttaş olarak ülkemin çıkarının savaştan geçmediğini söyleme hakkına sahibim. Ancak ülkem bu savaşın dışında kalırsa ülkemin refahının iyi olabileceğini düşünüyorum. Niye biz bunları konuşamıyor, tartışamıyoruz. Niye bundan korkuyorlar? Çünkü böyle bir savaşın gerçekliği yok!” diye konuştu.

İŞGALE UĞRASAK SAVAŞA HAYIR DER MİYİZ? DİRENİRİZ!

AKP’lilere vatan savunmasının nasıl olacağını anlatan Taş, “Şimdi bizim ülkemiz işgal edilse savaşa hayır diye bir tartışma bu ülke içinde olabilir mi? Hepimiz o işgale karşı direniriz değil mi? Böyle bir tartışma yapmayız” dedi.

DAVUTOĞLU MUHALEFETTE AMA FİKİRLERİ İKTİDARDA

Alper Taş programda muhalefete ilişkin eleştirilerini de dile getirdi. Yeni Parti kurarak muhalif bir rol üstlenmeye çalışan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bıraktığı Ortadoğu stratejisinin sürdüğünü söyleyen Taş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalefet bayrağı açarak AKP’den kopan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fikirlerinin iktidarda olduğunu dile getirdi.

Etiketler
Beyoğlu Alper Taş Muhalefet Seçim