İnce'den çok konuşulacak 'Erdoğan-Gülen' açıklaması

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bolu'da konuştu.

İnce'nin konuşmasından satırbaşları:

Zulme boyun eğmeyen Köroğlu'nun torunları nasılsınız?

ERDOĞAN'A FETÖ YANITI

Bir tiyatro oynuyorlar. Amerikalılar vermek istemiyor, Erdoğan'a almak istemiyor. Başına bela olacağını biliyor. Bank Asya'yı nasıl açtıklarını, bütün suç ortaklıklarını anlatacak. İkisi beraber Türkiye'ye ihanet ederken iyiydi. Sonra FETÖ buna ihanet edince kötü oldu. Türk filimlerinde deniyorya "Durun siz kardeşsiniz." Aynen öyle. Siz kardeşsiniz.

"İŞTE ERDOĞAN'IN MÜSLÜMANLIĞI BU"

Meydanlarda Filistin mitingi yapıyor İsrail'e petrol taşımacılığını bırak, bırakmam diyor. Filistinli Türkiye'ye gelmesi için vize alması lazım ama İsraillinin Türkiye'ye gelmesi için vize almasına gerek yok. İşte Erdoğan'ın müslümanlığı bu.

Cumhurbaşkanlığı bütçesinden Aralık’ta 2017’de 359 milyon harcanmış. Yılın diğer aylarında 30 milyon harcanırken Aralıkta niye bu kadar harcadın. Ben söyleyeyim; baktı yıl sonu geldi paralar kasada kaldı diğer ‘bütçe seneye devretmesin’ dedi hepsini harcadı. İşte devlet böyle yönetiliyor. AKP’ye oy veren kardeşlerime soruyorum vicdanınız bunun hesabını sormayacak mı?

"GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLAMAMIZ LAZIM"

İlk yapacağımız iş, Orman Genel Müdürlüğü'nden alıp, orman köylüsüne vereceğiz. Gençler sizinle birlikte bu ülkeyi kalkındıracağız. Önümüzdeki dönemde yeni meslekler konuşacak. Robot mühehdisliği var. 16 yeni meslek gelecek gündeme. Sizi bunlara hazırlamamız lazım.

Meydanlarda uzay mühendisliği konuşacağız. Wikipedia'yı açacağız. Passoligi kaldıracağız.

Gençler... 24'ünde sınava girecektiniz, şimdi kabine gireceksiniz. Dalga geçiyor sizinle. Sınav kimin için? Erdoğan için. Tarih değişecekse, sınav tarihi değişmeyecek, seçim tarihi değişecek.

Üniversiteliler, her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğim.

19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500 lira gençlik bursu vereceğiz. Bu parayı size Muharrem İnce vermeyecek. Devletin kasasından vereceğim. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz.

Asla sizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim.

Tezek demeyecek cumhurbaşkanı, çöplük demeyecek. Gelecek diyecek cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı koruma ordusuyla gezmeyecek. Saray'da yaşamayacak.

"BOŞA ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye'nin madenleri, ovaları her şeyi var Allah'a şükür. Un var, şeker var ama kötü bir usta var. Boşa çalışıyoruz. Para kazanamıyoruz.

Türkiye'nin markası yok. Fason çalışıyoruz. Dünyada ilk yüz arasında tek bir Türk markası yok. 1-Marka yapacağız, 2-tasarım olacak, 3- teknoloji olacak.

Gençler kulağınıza küpe olsun: Markanız yoksa arkada olursunuz.

LİSTEDE YER ALMAYAN VEKİLLERE TEŞEKKÜR

Şu anda milletveki listesinde olmasa da burada beni desteklemeye gelmiş milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzde bir seçim var. Bu seçimi kazanacağız. Allah'ın izni, milletin isteğiyle. Hedef büyük, zaman dar.

"SEN OLSA OLSA İFLAS BELGESİ AÇIKLARSIN"

Erdoğan bir manifesto yayınladı. Manifesto ne demek ‘gelecekte şunları yapacağım’ demek. Yahu sen 16 yılda ne yaptın ki gelecekte ne yapasın. Sen olsa olsa iflas belgesi açıklarsın.

"MAZOT 3 LİRA OLACAK"

Çiftçi kardeşim canını sıkma. Bu sorunu çözecek. Bu sorunu köylü çocuğu Muharrem İnce çözecek. Çifçiye mazot 3 lira olacak. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak.

"BENİM DAMADIM BAKAN OLMAYACAK"

Bana şunu sorabilirsiniz: 'Sana oy vereceğiz ama Senin Erdoğan'dan farkın ne?'

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında asla kameraların karşısına geçip "Benim genelkurmay başkanım, benim valim, benim milletim" gibi cümleler kurmayacağım. Oyun başladığında, kural değişmeyecek. Cumhurbaşkanı'ndan 'TEOG'u kaldırın, üniversiteleri bölün' gibi talimatlar duymayacaksınız. Benim damadım bakan olmayacak. Benim oğlumun vakfı olmayacak. Biz bu toprakların sahibiyiz. Üreteceğiz, kazanacağız, bölüşeceğiz.

"HUKUK DEVLETİ OLACAĞIZ"

Hukuk devleti olacağız. Merkez Bankası Başkanı'nı CHP Genel Merkezi'ne çağırmayacağım. Ekonomi ile ilgili köşe başlarına bürokrat atarken işini iyi biliyor mu ona bakacağız. DİSK'e başkan kim olacakmış. TOBB'ye başkan kim olacakmış. Bana ne? Kim olursa onunla çalışırım.

"BU SİSTEM KİM İKTİDAR OLURSA OLSUN DEĞİŞMEYECEK"

Eğitim sisteminden kimse memnun değil. Eğitim sistemini masaya yatıracağız. Erdoğan nasıl yaptı eğitim sistemi şöyle olacak dedi, öyle oldu. Biz öyle yapmayacağız masaya çağıracağız. HDP’liler, İYİ Partilileri, AKP’liler, Ülkücüler gelecek ve en geç bir yıl içimde bu sorunu çözeceğiz ve bu sistem kim iktidar olursa olsun değişmeyecek.

"MİLLET DEĞİL DEVLET KEMER SIKACAK"

Cumhurbaşkanı olduğumda Şam'a büyükelçi göndereceğim. Davul zurna ile Suriyeiler memleketlerine geri dönecek. 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar harcadık. O paraya konut yapsaydık, 2 milyon konut yapardık. Bir saray yaptı. O sarayla konut yapsaydık, 100 bin konut yapardık. 2 milyar dolar harcadı. Hep millete kemer sıkın denildi. Hayır. Millet kemer sıkmayacak. Devlet kemer sıkacak devlet.

Çalışmalarımı kazanmak üzerine hazırladım. Nasıl restore edeceğiz, onun çalışmalarını yapıyorum bir taraftan da.

ZİRAAT BANKASI'NA KREDİ ELEŞTİRİSİ

Bir medya kuruluşu el değiştiriyor. Ziraat Bankası 1 milyar dolar kredi veriyor. Ona vereceğine çiftçiye verse 100 bin çiftçiye 45 bin lira verir. Erdoğan ile İnce arasındaki fark bu. Ben 100 bin çiftçiye vereceğim. Türkiye'nin itibarı dışarıda çok kötü. Bunu yeniden sağlayacağız.

"SARAY'I VAR KRAL DEĞİL, PARASI VAR HELAL DEĞİL"

Bana gariban cumhurbaşkanı adayı diyor. Sayın Erdoğan'dan 5 ay kıdemliyim. Askere gitseydik ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu.

Bana gariban diyor. Üç aşağı, beş yukarı aynı maaşları aldık. Ben niye gariban kaldım da o niye zengin oldu. Saray'ı var kral değil, uçağı var pilot değil, parası var helal değil.

Bolu Tamam mı? (Tamam sesleri.) Helal olsun sana Bolu.

Etiketler
Muharrem İnce Mitingleri Bolu Muharrem İnce