'Erdoğan'ın kapısında temizlikçi olurum' demişti... Aday oldu mu?

"Recep Tayyip Erdoğan 'Gel Selim, benim kapımda temizlikçi ol' derse, temizlikçilik yaparım" sözleriyle gündeme gelen Selim Yağcı, şehrinde 1. sıradan aday oldu.

'Erdoğan'ın kapısında temizlikçi olurum' demişti... Aday oldu mu?

2004 yılında Bilecik'te belediye başkanı seçilen ve üç dönemdir bu görevi sürdüren Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Encümen toplantısında yaptığı konuşmada milletvekilliğini düşündüğünü söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu davanın adamıyız. Recep Tayyip Erdoğan, 'Gel Selim benim kapımda temizlikçi ol' derse, temizlikçilik yaparım. Ben takım oyuncusuyum. Liderim neyi emrederse, onu yapmaya hazırım. Biz bu yola baş koymuş insanlarız. AK Parti'ye gelen en küçük bir zarar, bunun bir neferi olarak en fazla beni yaralar."
Daha sonra erken seçim kararı alınmasıyla belediye başkanlığı görevinden istifa eden Yağcı, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Yağcı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın hazırladığı ifade edilen listede Bilecik'ten 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi.

KIZI DA GÜNDEME GELMİŞTİ

Yağcı'nın kızı da geçtiğimiz ay 10. sırada olduğu listede rakiplerini eleyip öğretim görevlisi seçildiği iddiasıyla gündeme gelmişti.

Sözcü'nün haberine göre Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin açtığı öğretim görevlisi sınavına 10 kişi müracaat etmişti. Yağcı'nın kızı, ALES puan sıralamasına göre en sonda yer almasına rağmen, herkesi geçip, öğretim üyeliğine kabul edilmişt

Etiketler
Partiler milletvekili aday listeleri - 24 Haziran Recep Tayyip Erdoğan