AKP'li Ömer Çelik: Rejime verilen süre dolunca TSK görevini yapacak

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'deki son duruma ilişkin konuştu.

AKP'li Ömer Çelik: Rejime verilen süre dolunca TSK görevini yapacak

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'deki son duruma ilişkin, "Rejime verilen süre dolunca TSK görevini yerine getirecektir. İdlib'deki kararlılık kesin, tereddütsüz ve tavizsiz bir kararlılıktır" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İdlib'deki kararlılık üst düzeyde, hazırlıklar tamamlandı"

"Arkadaşlarımız kendilerine ilişkin sürede, görüşlerini açıklıyor, değerlendirmelerini yapıyor. Bu çerçevede bunların notlarını alıyoruz, çalışıyoruz. Kampımıza hazırlık için verimli toplantılar yapıyoruz. Gündemde pek çok konu var. İdlib'de şehitlerimiz var. İdlib'de çıkan tablo, bizim bu operasyonun ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. Oradaki 30 km'lik derinlik, zararıydı. Terör devletçiği darmadağın edilmiştir. Bazı müttefiklerimizle maalesef bu oluşum desteklenmekteydi. Türkiye'nin bu örgütle mücadelesi milli güvenliği için zaruriydi. Ortaya koyduğumuz bu mücadele ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor.

Türkiye'nin taşıdığı yük son derece yüksektir. Bir AB ülkesi nüfusunun yarısı kadar ölümden kaçan misafirimiz var. Bundan sonrasını Türkiye'nin kaldıracak gücü yoktur. Ülkemizi göç dalgasından korumak ve insani trajedinin önüne geçmek için, bu yeni göç dalgasının önleme yoludur. İdlib'deki kararlılık üst düzeydedir. Hazırlıklar tamamlanmıştır. Milli güvenliğimizi doğrudan ilgilendirmektedir.

"28 Şubat Türk siyasi tarihi için en utanç verici günlerden birisi"

Türk siyasi tarihi için en utanç verici günlerden birisi. Milli iradenin gasp edildiği, silahların millete doğrultmakta tehdit edildiği bir dönem. Siyaset üzerinde vesayet kurulmak istenen bir dönem. Bu siyasi hafızamızda yerini koruyor. Bu utanç verici dönemlerde, 'Türkiye'de huzur ortamını sağlamak', 'Türkiye'de bir takımla mücadele' gibi sözler ifade edilmiştir. Kökü dışarıda bir takım oluşumlar olduğunu ifade etmek gerekir. Her türlü vesayet girişimi demokrasimize düşmandır, milletimize düşmandır. Vesayet güçlerinin arkasında milletimizin birliğini ve beraberliğini sağlama yönündeki sözler yalandır. Vatandaşımızın hayatları çalındı. Kaybedilmemesi gereken bir zaman kaybedildi. 27 Şubat'ta merhum başbakan Necmettin Erbakan hayatını kaybetti. Kendisini rahmetle anıyoruz. Son günlerde 28 Şubattaki vesayet söylemlerini hatırlatır şekilde ortaya çıkanların bunları değerlendirmesi lazım.

"Koronavirüs konusunda tedbirler en üst düzeyde"

Sağlık Bakanı'mız net açıklamalar yaptı. Yapılan çalışmaları takip ediyoruz. Etrafımızda yeni kaynak ülkeler oluştu. Bakanlığımız en üst düzeyde tedbirler alıyor. 81 ilde kurulan referans hastaneler, sahra hastaneleri bunlar bilim insanlarından oluşan bilim kurulunun tavsiyeleriyle oluşuyor. Vuhan, Kum ve Meşet'ten gelenlere özel karantina uygulaması devam ediyor. Dün bir gazeteci sorumsuzca tweet atıyor. Halbuki termal kamera var. biz tedbirlerimizi alıyoruz. Önemli olan panik virüsüdür. Eksik, yanlış bilgiyle bu çalışmaların içine girenler zarar veriyor. Türkiye'nin aldığı tedbirler en üst düzeydedir. Çalışmalar sürecek.

Etiketler
TSK İdlib Ömer Çelik