Muharrem İnce aday olmazsa Kurultay'da kimi destekleyecek?

CHP'nin Mart ayının sonunda yapacağı büyük kurultay öncesi siyasi kulisler hareketli.

Muharrem İnce aday olmazsa Kurultay'da kimi destekleyecek?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 28-29 Mart tarihlerinde yapcağı 37'nci Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına henüz bir rakip çıkmadı. CHP'nin büyük kurultayı öncesi kurultay kulisi yazan Abdülkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda vereceği mesajların öne çıkacağın vurguladığı yazıda, çıkabilecek muhtemele adayları da değerlendirdi.

Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Yerel seçimlerde sağladığı başarı nedeniyle CHP Lideri en güçlü olduğu kurultaylardan birine gidiyor. Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak girmesi bekleniyordu. Ancak Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner, Fikri Sağlar ve Ali Şeker’in ön planda olduğu sol blok, Kılıçdaroğlu’na karşı aday çıkarmayı tartışıyor. İlhan Cihaner, adaylık için nabız yokluyor. Muharrem İnce’ye CNN Türk’teki ‘Tarafsız Bölge’ programında genel başkan adayı olup olmayacağını sormuştuk. “Hele bir kurultay gelsin. Ben lafımın arkasındayım. CHP adayı doğal Cumhurbaşkanı adayıdır. Öyle olmalıdır. Yoksa iddiamız ortadan kalkar” diye yanıt vermişti. Ancak İnce şu ana kadar adaylık sinyali vermedi. İnce aday olmasa da kime destek vereceği önemli.

Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere delegeler üzerinde önemli ağırlıkları olan belediye başkanları Kılıçdaroğlu’nun yanında. Ayrıca yerel seçim başarısı CHP Lideri’ni güçlü kılıyor. Ancak Kılıçdaroğlu ne kadar güçlü olursa olsun, 400-450 kişilik bir delege grubunun Kılıçdaroğlu’nun karşısında yer alacağı biliniyor. Muhalifler, Kılıçdaroğlu’nun parti meclisi listesini delmeye ağırlık verecek.

CHP kurultayında genel başkanlık mücadelesinden ziyade, Kılıçdaroğlu’nun vereceği mesajların önemli olduğu söyleniyor. Geçen kurultayı “CHP iktidar hedefi ortaya koyamadı” diye eleştirmiştim. 28-29 Mart’taki CHP kurultayının temasının “2023’te iktidar” olduğu söyleniyor. Kılıçdaroğlu’nun da kurultay konuşmasında demokrasi güçleri olarak “2023’te iktidar” mesajı vereceği ifade ediliyor."

Yazının tamamı için

Etiketler
Kulis Muharrem İnce Kurultay