İşte CHP Kırşehir'de tek aday olan Baran Genç'in il yönetimi ve delege listesi

Kırşehir CHP İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresinde tek aday olan Baran Genç Kırşehir İl Başkanı seçildi.

İşte CHP Kırşehir'de tek aday olan Baran Genç'in il yönetimi ve delege listesi

Divan oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kırşehir CHP İl Kongresi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ve çok sayıda partili katıldı.

EKNOMİK VE SOSYAL SIKINTI ÇEKEN HALKIN CHP’YE İHTİYACI VAR

25 yıl aranın ardından halktan güç alarak yerelde iktidar olduklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ,” Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sıkıntıların giderek arttığı bir dönemde hedefimiz, ülke iktidarına giden yolda olumlu örnekler yaratmak olmalıdır. Şehrimiz için, ülkemiz için, yoksulluk altında ezim ezim ezilen emekçilerimiz için, çocuklarımız için, kadınlarımız için, gençlerimiz, yaşlılarımız için bağımsızlığı, demokrasiyi eşitliği, özgürlüğü, emeğe saygıyı ilke edinmiş Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına bu ülkenin o kadar çok ihtiyacı var ki; bu bilinçle hareket edip, bu ilkeler etrafında hep birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz.”diye konuştu.

Farklılıkların ayrışma değiş zenginlik olarak görülmesi gerektiğini belirten Ekicioğlu, ” Ülkemizi, karanlık amaçlarına alet edenlerle, halkımızı yoksullukla boğuşturanlarla mücadele etme günüdür. Gün, Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerelden genele iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza, birlik içerisinde güçlendirme günüdür. Gün, öncelikle bu salonda bulunan herkesin herkesle barış içerisinde olduğu, sonra bizim gibi olmayan, bizim gibi düşünmeyenlerle, toplumun bütün katmanlarıyla barış içinde yaşama günüdür. Birbirimizi anlamaya, dinlemeye çalışarak, kimseyi aşağılamadan, kimseyi ötelemeden, yok saymadan, insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür. Önemli olan politikalarımızı, projelerimizi doğru ve anlaşılır şekilde ifade edebilmek, halkla bütünleşerek, onların sorunlarını çözecek tek Parti olduğumuz konusunda halkımıza güven verebilmektir. Gün hep birlikte yeniden bir iktidar başlatma günüdür. Geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları daha da önemlisi küçük hesapları bir kenara koyarak birlik olma günüdür. ” ifadelerini kullandı.

İşte CHP Kırşehir'de tek aday olan Baran Genç'in il yönetimi ve delege listesi - Resim : 1

Kirsehirhaberturk'te yer alan habere göre, Türk Halkının her gün daha da ; açlığa , yoksulluğa ve işsizliğe mahkum edildiğini vurgulayan Ekicioğlu, ”Halkımızın refah ve mutluğu, çocuklarımızın aydınlık geleceği, barış içerisinde yaşanası bir Dünya özlemiyle, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti gibi yönetilen, özgür, demokratik üreten bir Türkiye umuduyla bu salonda bulunan herkesi Ulu Çınarımız Cumhuriyet Halk Partimiz’de birlik olmaya, nasıl ki yerelde başardıysak genelde de Partimizi iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ama onurlu bir mücadelenin etrafında birlik olmaya çağırıyorum.” açıklamasında bulundu.

ÜLEKİNİN BÜYÜK KESİMİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA

Referandumla Türkiye’de barıştan yana olanların bir araya geldiğini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya , “Sizler de farkındasınız ki milletin önüne hep sandık geldi. ‘Milletvekilliği, referandum, belediye başkanlığı’ dediler. Hep beraber oy verildi. İşte bu seçimlerde Kırşehir’de CHP’nin önemli bir başarısı var. Bu başarıya dönüp bakmak, incelemek lazım. Baktığınızda Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, MHP’ye oy verenler de dahil olmak üzere çok büyük bir Millet İttifakı oluşturuldu. Bu ittifak, Türkiye’nin makus tarihini yenmek üzere yola çıkan bir ittifaktır. İttifak Kırşehir’de 24 Haziran seçimlerinde Kırşehir’in 2 milletvekilinden birini aldı. Ardından il ve ilçe belediye başkanlığını da yine bu ittifak kazandı.”

Kaya, ülkedeki çeşitli sorunlara iktidarın çözüm bulamadığını ileri sürerek, “Ekonomik kriz hat safhada etkiliyor insanlarımızı. Hani söylüyorlar ya ‘Ekonomi iyiye gidiyor, enflasyon tek haneli rakamlara düşecek.’ Kendi rakamlarıyla yalan söylüyorlar. Ülkenin büyük kesimi açlık sınırı altında yaşıyor” diye konuştu.

İşte CHP Kırşehir'de tek aday olan Baran Genç'in il yönetimi ve delege listesi - Resim : 2

Dış politikada da ciddi sorunlar yaşandığını savunan Kaya, “Dış politikada tek bir komşumuzla ilişkilerimiz iyi değil. Irak, Suriye, İran, Bulgaristan, Yunanistan hiçbiri ile iyi değiliz. Peki nereyle iyiyiz? Amerika ve Rusya ile. Orada burada oyuncak olacak bir Cumhuriyet yok. Herkes aklını başına toplasın, Amerika’yı da Rusya’yı da emperyalist güçleri de biz bu topraklardan kovalı 100 yıl oldu. İsrail’e boyun eğdiğimiz sürece Filistin özgürleşemez. Bunu bilmiyorsunuz, hatırlayacaksınız. Geçmişini bilmeyen geleceği kuramaz.” ifadelerini kullandı.

Kongrede 134 delege oy kullandı. Baran Genç, tek aday olarak Kırşehir İl Başkanı seçildi.

İŞTE İL BAŞKANI BARAN GENÇ’İN LİSTESİ

İşte CHP Kırşehir'de tek aday olan Baran Genç'in il yönetimi ve delege listesi - Resim : 3

Etiketler
CHP kurultayı Kırşehir Kongre