CHP İzmir'de Deniz Yücel tek aday

CHP İzmir 37. Olağan Kongresi’nde, tek aday 654 delegenin 540’ının imzasını alan mevcut İl Başkanı Deniz Yücel oldu.

CHP İzmir'de Deniz Yücel tek aday

CHP İzmir 37. Olağan Kongresi’nde, tek aday 654 delegenin 540’ının imzasını alan mevcut İl Başkanı Deniz Yücel oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da desteklediği belirtilen Yücel’e, İzmir’de 30 ilçe başkanı da destek açıklamasında bulunmuşlardı.

İL BAŞKAN YARDIMCISI MÜKERRER İMZALAR NEDENİYLE ADAY OLAMADI

Kongrede aday olacağını önceden açıklayan İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ise 75 delegenin imzası ile adaylık başvurusunda bulundu ancak Divan tarafından 30 imzanın mükerrer olduğunun tespit edilerek delegelerin imzalarını çekmeleri üzerine adaylık için gereken sayıya ulaşamadı.

SEÇİME ÇARŞAF LİSTE İLE GİDİLECEK

Blok liste mi, çarşaf listemi tartışmalarının ardından Divan tarafından yapılan oylamada seçime çarşaf liste ile gidilmesine karar verilmişti. 654 delegenin oy kullanacağı kongrede, CHP’liler İzmir’de yeni yönetimi belirlemek üzere sandığa gidecek.

CHP’Lİ VEKİLİN BLOK LİSTE İSYANI

Kongrede blok liste talebi görüşülürken, söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, seçimin çarşaf liste ile yapılması gerektiğini savunarak, "Geçmiş dönemlerde il başkanlığı yapmış, ön seçimden çıkmış bir kardeşiniz olarak çarşaf liste birleştirir, blok liste ayrıştırır diyorum. Blok listenin en fazla zararı seçilecek olan il başkanına olur.540 civarında il delegesi arkadaşlarımız kendi adını bu listede göremeyecek. Ama örgütün kantarına çıkmak istiyor. Niye engel oluyoruz? Bırakın yarışsınlar. Kimse aleyhte konuştuğum için buradan bir tartışma çıkmasını beklemesin. Bekleyenler çok beklersiniz. Kavga etmeyeceğiz. Birleşerek çıkacağız ve doğrusunu yapacağız. İktidara yürüyen bir partinin İzmir gibi bir ilde kongre yakışan kongre çarşaf liste ile yapılmalıdır" dedi. Yapılan oylamada çarşaf liste talebi kabul edilirken, Bayır’ın sözleri salonda uzun süre alkışlandı.

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda devam eden Kongre’ye çok sayıda CHP genel başkan yardımcısı, milletvekilleri ve belediye başkanları ile ilçe başkanları da katılıyorlar.

Etiketler
CHP kurultayı İzmir Deniz Yücel Kongre