Kısıtlı seçmen verilerine soruşturma yok

31 Mart seçimlerinde AKP’nin engelli vatandaşlara ilişkin verilere ulaşması tartışma yaratmıştı.

Kısıtlı seçmen verilerine soruşturma yok

31 Mart’ta İstanbul seçim sonuçlarına itiraz eden ve gerekçe olarak, “Kısıtlı seçmene oy kullandırıldı” iddiasını ortaya atan AKP’nin kişilerin özel sağlık bilgilerini nereden aldığı henüz açıklanmazken Sağlık Bakanlığı’nın ise bu konu hakkında soruşturma başlatmadığı ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yazılı soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP’nin “kısıtlı seçmen listesine” kendileri aracılığı ile ulaşmadığını ileri sürdü.

Özel’in, “Kişilerin mahrem sağlık bilgilerini siz mi verdiniz?” sorusuna yanıt veren Bakan Koca, “Bakanlığımızca kişisel veri veya kişisel sağlık verisi olarak değerlendirilebilecek hiçbir veri siyasi partiler ile paylaşılmamıştır” yanıtını verdi.

Bakan Koca, bilgilerin AKP’nin eline geçmesi nedeniyle herhangi bir soruşturmanın da başlatılmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtının “yetersiz” olduğunu bildiren CHP’li Özel, “Sağlık Bakanlığı’nın, kişisel sağlık verilerinin bir siyasi partinin erişimine açılmasına ilişkin idari soruşturma dahi açmaması endişe vericidir. Bu sağlık verilerinin AKP’ye nasıl verildiği konusunun açığa çıkarılması gerektiği ortadadır” değerlendirmesinde bulundu.

GÜVENCE ALTINDA DEĞİL

Kısıtlı seçmen listesinin AKP’nin eline geçmesinin suç olduğunu bildiren Özel, sorumluların ortaya çıkması için yeterli çalışma yapılmadığını bildirdi.

Özel, “Bakan, yanıtında bu verilerin nasıl ele geçirildiğini yanıtlamak yerine, bu verilerin bakanlık tarafından paylaşılmadığını ifade etmekle yetinmiştir. Ancak kişisel sağlık verilerinin ele geçirildiği ve bir partiye iletildiği açıktır. Bunu bakanlık yapmadıysa kimin yaptığının açığa çıkarılması gereklidir. Bu açığa çıkmazsa vatandaşlarımızın hiçbir kişisel verisi güvence altında değil demektir” ifadesini kullandı.

Etiketler
Seçim Soruşturma