CHP'den Ziya Selçuk'a skandal 10 Kasım paylaşımı çağrısı: Görevden alacak mısınız?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olan Ertuğrul Yıldız'ın 10 Kasım'da Atatürk hakkında kullandığı skandal ifadeleri Meclis gündemine taşıdı.

CHP'den Ziya Selçuk'a skandal 10 Kasım paylaşımı çağrısı: Görevden alacak mısınız?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan bir şube müdürünün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım’da anmak için yapılan paylaşımları kastederek şuursuzca bir paylaşımda bulunmasını nefretle kınadığını belirtti ve konuyu meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Başarır, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu yazılı soru önergesinde;

"Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan bir şube müdürünün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım’da anmak için yapılan paylaşımları kastederek, twetter hesabından; 'Bugün, Eksen kaymasının Nirvanaya ulaştığı bir gün...!!! Bazı arkadaşlarımızın paylaşımlarının, İskilipli Atıf hocanın ve bir çok islam aliminin mezarda kemiklerini sızlattığını görüyor gibiyim... Yazık çok yazık...' paylaşımını yapmıştır.

Cumhuriyetin kurucusu, vatanımızın kurtarıcısı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ülkemizin her bölgesinde saygıyla, minnetle anarken, çocuklarımızın geleceğinden sorumlu bir kişinin 10 Kasım’da böyle bir paylaşım yapması vicdanlarımızı sızlatmıştır" açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

Bu skandal, kendini bilmez paylaşımı yapan söz konusu şube müdürü hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldı ise hangi aşamadadır? Başlatılmadıysa gerekçeleri nelerdir?

Şube müdürünün bu paylaşımının, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize mitinginde dile getirdiği "Ah ah, ne hallere düştüler. Yatıyorlar kalkıyorlar Atatürk diyorlar. Ya sizin Atatürk ile ne ilginiz var? Şu CHP'ye Osmanlı tokadı vurmaya hazır mıyız?" sözleri ile bir ilişkisi var mıdır?

İl ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine şube müdürü ataması yaparken ne gibi şartlar aranmaktadır? Hangi kriterler dikkate alınmaktadır?

Milli Eğitim müdürlüklerine şube müdürü atarken, aranan kriterler arasında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yapılması var mıdır?

Bu skandal paylaşımı yapan şube müdürünü görevden alacak mısınız? Almayacaksanız gerekçeleri nelerdir?

Etiketler
Ağrı 10 Kasım Ali Mahir Başarır