Diyarbakır’da kayyum protestosu

DTK, HDK ve HDP eşbaşkanları Diyarbakır'da açıklama yapacak. Açıklamalar sonrası oturma ve ses çıkarma eylemleri gerçekleştirilecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) belediyelerine kayyım atanması ile Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili çağrıda bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve HDP eşbaşkanları Diyarbakır’da kitlesel basın açıklaması için bir araya geldi.

Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde yapılması planlanan açıklama öncesi polis yoğun önlem aldı. Açıklamanın yapılmasına izin vermeyen polis ile HDP’li milletvekillerinin görüşmesi sonrası Sanat Sokağı’nda toplanan kitle, polis kordonu altında AZC Plaza’nın önüne kadar yürüdü.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin basın açıklaması sırasında polis araçlarından çıkan ses tepkiye yol açtı. Açıklamaya, HDP Eşgenel Başkanı Sezai Temelli, HDP Miletvekilleri Leyla Güven, Berdan Öztürk, Gülistan Koçyiğit, Murat Çepni, Saruhan Oluç, Fatma Kurtalan, İmam Taşçıer, Feleknaz Uca, Meral Danış Beştaş, Filiz Kerestecioğlu katıldı.

HDP’nin programına göre kitle saat 15:00’e kadar burada oturma ve ses çıkarma eylemi yapacak.

Etiketler
Diyarbakır HDP