Hulusi Akar, Fransa ve İngiltere savunma bakanları ile görüştü

Hulusi Akar, Fransız Savunma Bakanı Florence Parly ve İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace ile görüştü.

Hulusi Akar, Fransa ve İngiltere savunma bakanları ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransız Savunma Bakanı Florence Parly ve İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace ile görüşerek Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgi verdi.

Hulusi Akar, telefon görüşmelerinde, Türkiye'nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nın hedefinin Fırat'ın doğusunda barış koridoru tesis etmek olduğunu vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ile telefonda görüşerek, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Akar, görüşmede, Fırat'ın doğusunda yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nın hedefinin 'DEAŞ, PKK/PYD-YPG başta olmak üzere teröristlerin varlığını sonlandırmak ve burada bir barış koridoru tesis ederek, Türkiye'deki Suriyelilerin kendi topraklarına, evlerine dönmelerini sağlamak' olduğunu belirtti.

Türkiye'nin IŞİD'e karşı göğüs göğüse savaşan tek NATO ve koalisyon ülkesi olduğunu, 3 binden fazla teröristi etkisiz hale getirdiğini anımsatan Akar, harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığına dikkati çekti.

Akar, ayrıca Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin güvenliğine değil, aynı zamanda bölgede yaşayan dini ve etnik grupların da güvenliğine çok büyük önem atfedildiğini, sivil/masum kişilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, alt yapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost/müttefik ülke unsurlarının ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini kaydetti.

Etiketler
Türkiye - Barış Pınarı Harekatı Fransa Hulusi Akar İngiltere