Demokrat Parti: AKP bir öfke patlamasıyla dağılıyor

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti: AKP bir öfke patlamasıyla dağılıyor

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, gençlerle Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda bir araya geldi. Gençlerin gündeme dair sorularını cevaplayan Ekrem Eray Arda, AKP ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret eden gençler İl Başkanı Ekrem Eray Arda ile gündeme ilişkin görüştü. Gençlerin fikirlerini dinleyen Arda, “Gençler bu ülkenin ciddi bir çoğunluğu. Dolayısıyla ülkenin geleceğini şekillendirecek olanlar da onlar” dedi.

İstanbul İl Başkanlığı görevine geldikten sonra yaptığı faaliyetlere değinen Arda şunları söyledi:

“Öncelikle makamın isminden ziyade, insanlara katkı sağlayabilmek, faydalı olabilmek önemli. Bizden önce iyi niyetli çalışmalar yapılmış olsa da partimiz İstanbul’da yok denecek kadar azdı. Göreve geldiğimiz gibi çalışmalarımızı hızlandırdık. Önce İstanbul’un tüm ilçelerinde teşkilatlanmalarımıza başladık. Partimize 200 civarı yeni üye kazandırdık. Bu sayının büyük çoğunluğunu da 20 – 30 yaş aralığındaki gençler oluşturuyor. Çalışmalarımızla beraber bu sayı önümüzdeki günlerde artacak.

Şu an kongre sürecindeyiz, bununla birlikte 39 ilçemizi dolaşıyoruz. Bu hafta Silivri’deydik. İlçe yöneticilerimizle fikir alışverişinde bulunduk. Ahilik haftası dolayısıyla Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler Odası ile bir araya geldik. Güzel bir katılım ile birlikte vatandaşlarla sohbet ederek esnaf ziyareti yaptık. Sokaklarda dolaşmak için, insanları dinlemek için seçim olmasına gerek yok. Bir siyasinin her zaman vatandaşla içi içe olması gerekiyor.”

İstanbul İl Başkanı görüşmede gençlerin AKP ve Demokrat Parti ile ilgili sorularına şu şekilde cevap verdi

“Aslında önce şunları sormak lazım; AK Parti içinde siyaset yapanlar gerçekten geri kazanmak istediğimiz insanlar mı? AK Parti içindekiler tekrar Demokrat Parti’ye gelmeli mi? Çünkü AK Parti’ye toplumsal bir öfke var. Erdoğan’ın olmadığı AK Parti’nin de gücünü kaybedeceğini düşünüyorum. Türk siyasetini şekillendirecek olan Genç Demokratlar ve Demokrat Partidir. Demokrat Parti’nin misyonu ve geleneği ile Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal, Türk siyasetinde çok önemli yerlere gelecek. Biz de Genel Başkanımızı Türk siyasetinin geleceğinde konumlandırmak için tüm çabamızla çalışıyoruz.”

Demokrat Parti döneminde Türkiye için bir çok önemli çalışmaya imza atıldığını vurgulayan Arda, sözlerine şöyle devam etti:

”Türkiye’de yatırımları artıran girişimleri Demokrat Parti yapmıştır. Barajlar, tarım alanındaki gelişmeler bunların hepsi Demokrat Parti döneminde gerçekleşti. Ancak insanlar tarihi yanlış biliyor. Mesela Marshall yardımları konusu her zaman Adnan Menderes’in üstünden konuşuluyor. Ancak İsmet İnönü’nün Marshall yardımlarının altında imzasının olduğunu tarihi doğru yorumlayanlar bilir. Değişen ve globalleşen dünyada Demokrat Parti’nin misyonu ve vizyonu ile ülkemizi hak ettiğimiz standartlara getireceğiz. Geçmişte olduğu gibi şimdi de ülkemize faydası olacak dönüşümler gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

‘Artık sağ sol kavramı kalmadı’

Demokrat Parti’nin varoluşunun kalkınma ve refah üzerine olduğunu belirten Arda, insanlara demokrasi nedir, demokrat ne demek, bunun topluma ne faydası var gibi konuların anlatılmasının şart olduğunu söylüyor.

Uluslararası dinamiklerin yıllarca bu ülkeyi bölüp çatıştırdığını ifade eden Arda,” Kimi zaman etnik kimi zaman ideoloji kavramları üzerinden birbirimizden ayrıldık. Bizler birleşmenin, tüm toplumu bir araya getirmenin, Demokrasi, Demokratlık, Hürriyet ve Adalet kavramları üzerinden gerçekleşeceğine inanan insanlarız. Artık sağ sol kavramı kalmadı, ideoloji denilen şey soğuk savaştan sonra bitti, bundan sonra insanlar Hürriyet, Adalet ve Demokrasi kavramlarının varlığını hissederek refah içinde yaşamak istiyor” dedi.

Etiketler
Demokrat Parti Patlama