Kılıçdaroğlu: Bunları söylemek Mustafa Kemal'in partisine yakışır

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu Denizli Merkezefendi'de, Kazım Arslan Parkı’nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babadağ ilçesinin ardından Merkezefendi ilçesine geçti. Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da yaşamını yitiren CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın adının verildiği parkta düzenlenen törene katıldı. Tören öncesi Arslan'ın ailesiyle görüşen Kılıçdaroğlu, ardından buradaki kalabalığa seslendi.

CHP lideri, şöyle konuştu:

Eğer bizim inancımızda israf haramsa her kuruşun hesabının millete verilmesi lazım. Biz başkanlarımıza hiçbir ayrım yapılmamasını, herkese hizmet götürüleceğini, pozitif ayrım yapılması gerektiğini söyledik.

Tüyü bitmemiş yetim doğduğu andan itibaren vergi ödüyor. Elektriği, musluğu açtığınızda vergi ödüyorsunuz. Benim paramla yatırım yapılıyorsa kaça yaptığını bana söyle. İsraf edilip edilmediğini göreyim.

Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar bu kardeşiniz her türlü baskıya göğüs gerecek bu milletin hakkını sonuna kadar savunacaktır.

8,5 milyon işsizimiz var, üniversite mezunları çocuklarımız işsiz. Sadece tüketiyoruz, borçlanarak tüketiyoruz. Borcun faizini ödemek için borçlanıyoruz.

Şu soruyu AKP'li kardeşlerim kendisine sorsun; fabrikaları sattın, telekomu, arsaları, silah fabrikasını sattın, peki bu borç nedir? 170 milyar dolar faiz ödüyoruz. Bu paralar nereye gitti? Hepimizin sorması, sorgulaması lazım.

Tank Palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çektiler bedava uçak almak için. Katar kralına bir şey söylebilir misin o uçağa bindikten sonra?

Vatandaş bunları söylediğinde yakalıyorsun, tutukluyorsun. Birisinin bunları söylemesi lazım. Kime yakışır, Mustafa Kemal'in partisine yakışır. Kuvâ-yi Milliyecilere yakışır.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından 'Kazım Aslan' adı verilen parkın açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra da Merkezefendi Belediyesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu Belediye Başkanı Şeniz Doğan karşıladı. İlçede seçim sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu'na, Başkan Doğan tarafından el dokuması minyatür kilim ve ilçede üretilen aromatik bitkiler hediye edildi. Kemal Kılıçdaroğlu, buradan Serinhisar ilçesine geçti.

Etiketler
Denizli Kemal Kılıçdaroğlu Kazım Arslan