Bilal Erdoğan'a protokol, Meral Akşener'e sansür

Antalya Valisi, Bilal Erdoğan'a protokol uyguladı, müsabakayı kazanan sporcuya altın kemeri de Erdoğan taktı. Valilik paylaşımında törene katılan Meral Akşener'e ise yer verilmedi.

Bilal Erdoğan'a protokol, Meral Akşener'e sansür

Antalya Elmalı’daki 667'nci Tarihi Yağlı Güreşleri'nde Bilal Erdoğan'a uygulanan protokol tepki çekti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a protokol uyguladı, törende müsabakayı kazanan sporcuya altın kemeri de yine Erdoğan taktı.

Valilik müsabakaya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında ise törende bulunan ve birincilik kupasını veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yer vermedi.

Recep Gürbüz Stadı’nda yapılan 667’nci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'ne İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da izledi.

Erdoğan, güreş müsabakasını Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun yanında protokolden izledi. Müsabaka sonunda sporcular için gerçekleştirilen ödül töreninde Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı olan Ali Gürbüz'e birincilik kupasını Meral Akşener verirken, altın kemeri ise Bilal Erdoğan taktı.

Valiliğin sosyal medya hesabında törene ilişkin yapılan paylaşımda ise sadece Bilal Erdoğan'a yer verilirken, Akşener yok sayıldı.

'PROTOKOLDE YERİ OLMAYAN BİLAL ERDOĞAN'ı KALDIRIN'

Gazete Duvar'da yer alan habere göre yaşananlara tepki gösteren CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Vali Karaloğlu'nun protokol usulüne uymadığını ifade ederek, "Protokol tribününde kendime ayrılan yerde oturuyordum. Meral Hanım ve milletvekilleri geldi. Bir görevli yanıma yaklaşarak, 'rica etsem bir kayar mısınız' dedi. Ben de tepki gösterdim ve 'Protokolde yeri olmayan Bilal Erdoğan burada oturuyor. Gidin onu kaldırın' dedim. Bunun üzerine görevli uzaklaştı. Orada yaşanan durum protokolde hangi sıfat ve görevle oturduğu. İkinci sırada oturan milletvekillerimiz vardı. Tepkimiz buna" ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan'a protokol, Meral Akşener'e sansür - Resim : 1

'VALİ PROTOKOL ESASINA AYKIRI DAVRANDI'

Bilal Erdoğan'a protokol uygulanmasına İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da tepki gösterdi. Karaloğlu'nun protokol esasına aykırı davrandığını belirten Çokal, Vali Karaloğlu'nun protokol kurallarını 'nepotik bir bağlılığa dönüştürerek devlet adabını sekteye uğrattığı'nı söyledi. Çokal, "Valinin devlet başkanı karşısında protokol usulü uygulaması esastır. Ancak devlet başkanının olmadığı yerde devlet görevi yapmış hali hazırda görevli bulunan onca insan varken, Bilal Erdoğan'a taktırılan altın kemer, sadece devlet başkanı oğlu olmakla mı alakalıdır" diye sordu.

'MONARŞİ DEVLETLERİNİN VALİSİ KENDİNİ HANEDAN ÜYELERİNE KARŞI SORUMLU HİSSEDER'

Çokal, "Demokratik devletlerin valisi halkın seçtiği insanlara protokol uygularken, monarşi devletlerinin valisi kendisini sadece hanedan üyelerine karşı sorumlu hisseder. Antalya Valisi demokratik bir devletin mi valisi yoksa nepotik-monarşik bir saltanatın mı mabeyincisidir? Sayın Meral Akşener ve bizler, şehrin üst protokolü olan valinin altın kemeri takmasını anlayabiliyoruz. Ancak Cumhurbaşkanının oğlu olma sıfatının valilik sıfatının önüne geçirildiği bir sistem, demokratik devlet anlayışının çözüldüğü bir mantığa delalet eder ki, demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlı olan bizlerin bunu kabul etmesi mümkün değildir. Bu çerçevede protokol kurallarını nepotik bir bağlılığa dönüştürerek devlet adabını sekteye uğratan Sayın Valiyi kınıyor, bir ailenin değil devletin valisi olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bilal Erdoğan'a protokol, Meral Akşener'e sansür - Resim : 2

AKŞENER’E SANSÜR BİLAL ERDOĞAN'A ÖZEL MESAJ

Öte yandan Antalya Valiliği Elmalılı Yağlı Güreşleri ile ilgili paylaşımında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yer vermedi. Paylaşımda, sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan yer aldı. Valilik, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Vali Munir Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sn. Hamza Yerlikaya ve Dünya EtnoSpor Konfederasyonu Genel Başkanı Sn. Bilal Erdoğan ile 667. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni izledi. Başpehlivan olan Ali Gürbüz'e altın kemeri takdim etti" ifadelerine yer verdi.

Etiketler
Antalya Meral Akşener Bilal Erdoğan