Kılıçdaroğlu'ndan İBB'de işten çıkarılan torpilli AKP'liler yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu oldu.

Kılıçdaroğlu'ndan İBB'de işten çıkarılan torpilli AKP'liler yorumu

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu oldu.

Fatih Altaylı'nın "Seçimden sonra kimsenin işine son verilmeyecek demiştiniz. Vakıflara yapılan ve kesilen yardımlar..." sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Sözlerimin hala arkasındayım. Ekrem Bey'in seçimi kazandıktan sonra maazbatayı aldığında atadığı kişi sayısı 4 veye 5. Sonra kayyum geliyor. O arada yanlış hatırlamıyorsam 2 bin 500 kişi o arada alınıyor. İşine son verilenlerin yüzde 99,9 u o arada alınanlar. Ekrem Bey, cvlerinizle gelin, kriterlere uygunsanız sınav yaparız alırız diyor.

Onu da şuradan biliyoruz. Genel sekreter brifing veriyor. Kaç kişi çalıştığını söylüyor. Veda ederken rakamı veriyor. Arada 2 bin 500 kişi fark var.

Diğer belediyelerde de benzer şeyler oluyor. Sosyal medyada hakaret edenler, aşırı politize olanlar var. Haksız yere işinden olup bize ulaşanlar var. Şehit yakını var Adana'da. Sosyal medyada hakaret ettiği için işinden olmuş. Şehit yakını diye yeniden işine iade edildi.

İşine son verilenler de var. Haksız yere işine son verilmişse müdahale ediyoruz. Ara dönemde alınmış kişilerle ilgili. Liyakatı varsa geri alınabilir. Haksızlığa uğradığını söyleyen kişiler varsa milletvekillerinden kurul oluşturuyoruz, gidin bakın diyoruz.

Niye bana oy vermedin diye görevine son verirseniz doğru değil. Buna şiddetle karşı çıktım. Belediye başkanları ile olan toplantıda da söyledim. Erdoğan, benim düşüncelerimi ve namus anlayışımı yargılayacak son kişidir. Tarafsızlığı üzerine yemin eden kişi bugün bir parti genel başkanı. Namus üzerine son söz söyleyecek kişi odur. Anayasaya göre TBMM'de yemin eder. Hangi tarafsızlık?

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Fatih Altaylı Habertürk