SETA'nın fişlemeci müdürüne kıyak atama

Gazetecileri fişleyen raporla gündeme gelen SETA Vakfı’nın Genel Müdürü Abdulkadir Çay, TMSF’ye devredilen Akasya Şirketler Grubu’na kayyum yönetim kurulu üyesi olarak atandı

SETA'nın fişlemeci müdürüne kıyak atama

Gazetecileri fişleyen raporla gündeme gelen SETA Vakfı’nın Genel Müdürü Abdulkadir Çay’ın, FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konularak TMSF’ye devredilen Akasya Şirketler Grubu’na kayyum yönetim kurulu üyesi olarak atandığı ortaya çıktı. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Müdürü Abdulkadir Çay, 2017 yılında da Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Genel Müdürlüğü görevine getirilmesi ile gündem olmuştu.

Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları Raporu ile gazetecilerin ve medya kuruluşlarını fişleyen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çay’ın FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konularak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirketin yönetim kuruluna atandığı ortaya çıktı. TMSF’nin yaptığı açıklamaya göre el konulan şirketlere atanan kayyum yönetim kurulu üyeleri, 15 bin TL’ye kadar maaş alabiliyor.

Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre 15 Temmuz sonrasında yayımlanan KHK ile el konularak TMSF’ye devredilen Akasya Grup şirketleri bünyesinde rezidans ve AVM inşaatları alanında faaliyet gösteren Akasya Yapı Sanayi ve Ticaret Şirketi, Elburz Enerji Elektrik Üretim Şirketi, Aksan Ak Madencilik Şirketi ile Akasya Alçı Maden Üretim Şirketi ismini taşıyan dört şirket bulunuyor.

Akasya Şirketler Grubu’na kayyum yönetim kurulu üyesi olarak atanan bir diğer ismin de AKP’li Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Alp Beyaz olduğu öğrenildi.

BİLAL ERDOĞAN'IN OKULUNA GİTTİ

Beyaz, AKP Siyaset Akademisi’nde siyaset dersleri vermesinin yanı sıra Bilal Erdoğan’ın da mezunu olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olarak biliniyor.

Akasya Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da AKP Adalar Kurucu İlçe Başkanı Mahmut Çelik atandı. 2015 yılında AKP’den Samsun milletvekili aday adayı olan Çelik, aynı zamanda FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konularak TMSF’ye devredilen Güllüoğlu Baklavaları Şirketi’nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapıyor.

BAŞKAN DA AKP’Lİ ÇIKTI

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ın da 2004 ile 2009 yılları arasında AKP’den Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi seçildiği ve Grup Başkanvekilliği de yaptığı bildirildi. Gülal, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde de AKP’den Beyoğlu Belediye Başkanı aday adayı oldu.

Etiketler
SETA fişleme raporu