'AKP'li Baraçlı bir koltukta üç karpuz taşıyor'

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçilmesinin ardından görevlerinden istifa eden genel sekreter, yardımcıları ve daire başkanları İBB'nin şirketlerindeki görevlerini bırakmadı. Onlardan biri de Hayri Baraçlı.

GERÇEK GÜNDEM Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçilmesinin ardından görevlerinden istifa eden genel sekreter, yardımcıları ve daire başkanları İBB'nin şirketlerindeki görevlerini bırakmadı.

Ekrem İmamoğlu bu duruma “İstifa edenlerin iştiraklerde görevleri var. Madem istifa ettiniz neden orada duruyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

İmamoğlu'nun işaret ettiği isimler arasında en dikkat çekenlerinden biri de Hayri Baraçlı. Baraçlı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden, yardımcılarıyla birlikte istifa etmişti. Baraçlı 2018'de Cumhurbaşkanı tarafından danışma kuruluna atanmıştı. Baraçlı bir koltuktan istifa etse de, belediye iştiraki olan İGDAŞ'da yönetim kurulu başkanı koltuğunu bırakmadı.

CHP 26. Dönem milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş da Baraçlı'ya dikkat çekti. Yarkadaş, "Ekrem İmamoğlu, "İBB Genel Sekreterliği'nden istifa eden Hayri Baraçlı, belediyenin iştiraklerindeki görevlerini bırakmıyor." Baraçlı, CB Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliği'ne atandı. Yıldız Teknik'te de öğretim üyeliğini sürdürüyor. Bir koltukta üç karpuz..." diyerek eleştirdi.

'AKP'li Baraçlı bir koltukta üç karpuz taşıyor' - Resim : 1

Öte yandan Barış Yarkadaş dün Haber Global'de katıldığı programda, AKP, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlıkları'nı kaybetmesine rağmen, "iştirakler" olarak bilinen işletmeleri neden devretmek istemiyor? AKP, millet iradesi üzerinde neden bürokratik vesayet kurmaya çalışıyor? sorularına yanıt verdi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu