Erdoğan'dan kurmaylarına talimat: 'Mutlu değil'

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’li kurmaylarına “canlı yayınlara çıkın” talimatı verdiğini ve yüzde 50+1 sisteminden rahatsız olduğunu belirtti.

Erdoğan'dan kurmaylarına talimat: 'Mutlu değil'

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, “Erdoğan’dan bakanlarına ‘yayınlara çıkın’ talimatı” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Erkin bugünkü yazısında, 14 Mayıs seçimi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’li kurmaylarına “canlı yayınlara çıkın” talimatı verdiğini ifade etti.

Erdoğan’ın yüzde 50+1 sisteminden rahatsız olduğunu belirten Erkin, “Bu bayramda konuştuğum muhafazakar cenahın ve Türk siyasetinin önemli isimleri, ‘Yüzde 50 artı 1'in geldiği yer, partilerin kimliklerini kaybetmeleridir’ değerlendirmesini yaptı” dedi.

Yazının ilgili kısımları şöyle:

Geçen gün TRT 3 Radyo'yu dinlerken haber bültenine denk geldim: “AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Altılı Koalisyon'un…” Sonra diğer haberlere baktım ve hep “Altılı Koalisyon” tanımı yapıldığını duydum. Cumhur İttifakı'nın yayın organları diyor ki: “Biz parlamenter sisteme dönüşü savunmuyoruz. Bu nedenden dolayı da AKP, MHP, HÜDA PAR, Yeniden Refah ve BBP'nin birlikteliği ‘beka' ittifakı!” Evet… Doğru; koalisyon hükümeti, parlamenter sistemde birden çok siyasi partiden oluşuyor.

Ama biliyoruz ya da farkındayız; Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu yüzde 50 artı 1 sisteminden mutlu değil. Neden “mutlu olsun”? İki hafta önce bakanlarına talimat verdi ve “canlı yayınlara çıkın” dedi AKP Genel Başkanı. Son iki haftaya bakın, Murat Kurum, Mevlüt Çavuşoğlu, Nureddin Nebati, Süleyman Soylu hatta Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın hep canlı yayınlara katıldı. Neden mi? Çünkü; seçim bugün aslanın midesinde. Yüzde 50+1'e ulaşması lazım ve bütün kozlarını sahaya sürüyor. Bakanlarının yayınlardaki performansından memnun mu? Bu da tartışmalı.

Şu hatırlatmayı yapmakta fayda var: Bugün seçimi “milliler ve gayrı milliler” olarak adlandıran Cumhur İttifakı'nın bu çizgisinin nerede şekillendiğini irdeleyelim. Sistemin bu şekilde devam etmesi konusunda Beştepe içindeki en kararlı kanat Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu (HPK).

Ancak… Bu bayramda konuştuğum muhafazakar cenahın ve Türk siyasetinin önemli isimleri, “Yüzde 50 artı 1'in geldiği yer, partilerin kimliklerini kaybetmeleridir” değerlendirmesini yaptı. Haksızlar mı? Değiller!

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan 2023 cumhurbaşkanı adayları 2023 Seçim AKP