Adet söktürücü bitkiler ve çayları hakkında bilmek istedikleriniz

Adet diye adıyla regl doğurganlık döneminin başlaması ile bayanlarda başlar ve menopoz sürecine kadar devam eder.

Adet söktürücü bitkiler ve çayları hakkında bilmek istedikleriniz

Adet diye adıyla regl doğurganlık döneminin başlaması ile bayanlarda başlar ve menopoz sürecine kadar devam eder.

İdeal durumlarda 28 günde bir kere bayanlar için bu durumun gerçekleşmesi gerekir. Yalnız gelişen dünya düzeni ile birlikte insanların vücut yapısında da birçok durumlar ortaya çıkmaktadır.

Stres, hormonal değişiklikler,genetik faktörler, polistik over sendorumu, yetersiz uyku,çeşitli hastalıklar,dengesiz beslenme gibi sebeplerden dolayı bu özel günler kabusa döner. İşte bu özel günleri daha hızlı şekilde atlatmak için adet söktürücü mucize ürünlerden yararlanmalıyız.

Adet söktürücü bitkiler ve adet söktürücü hareketler bu konuda size çok yardımcı olacaktır. Bu konuda bitkilerle oluşturulan çay tariflerinin de fazlasıyla işe yaradığının altını çizelim. Birçok kişi aşağıda size sunacağımız önerileri denedi ve gerçekten etkili oldu. Yani daha önce kullanılmış ve sonuç alınmış fikirlerdir. Gelin şimdi de bunlar neler hep beraber göz atalım.

Adet Söktüren Bitkiler Faydalı Olur Mu,Nasıl Etki Gösterir?

Doğru ve bilinçli bir şekilde kullanıldığında çok güzel faydaları olacaktır.Bitkiler doğal ürünler olduğu için herhangi bir yan etkide göstermemektedir. Bu doğal şifa kaynakları kanamayı mümkün olduğu kadar kolaylaştırarak kişiye rahatlamakta ve süreci hızlandırmaktadırlar. Bu şekilde etki gösterip fayda sağlamaktadır. Yüzyıllar öncesinde de insanlar bitkileri bu şekilde çok yoğun olarak kullanmışlardır. Sizlerde aşağıdaki önerilerimizle bu zor zamanları daha sorunsuz atlatabilirsiniz.

Adet(Regl) Söktüren İlaçlar Yerine Neden Bitkiler Tercih Edilmelidir?

Bazı kişiler şifalı bitkiler yerine ilaçlarla bu durumu geçirmeye çalışıyor ama bunlar hormon içerdiği son derece zararlıdır. Vücutta kıllanmadan tutun da adet düzenliğine kadar birçok yan etki görebilirsiniz. İşte yan etkilerinin çok fazla olmasından dolayı da bizler size daha güvenli olan doğanın şifalı kaynaklarını kullanın tavsiyesinde bulunuyoruz. İlaçları hamile,emziren bayanlar ve çeşitli hastalıkları olanlar kesinlikle kullanmamalıdır. Bu durumlardan dolayı da aşağıdaki önerilerimizi denemelisiniz.

Bitki ve Bitki Çaylarının Herhangi Bir Zararı Olur Mu?

Doğru kullanılır ve aşırıya kaçılmadığı müddetçe herhangi bir yan etki göstermez. Yalnız bazı bitkiler bazı kişilerde alerji yapabilir, bu noktaya dikkat edilmelidir. Onu haricinde çok güvenlidir faydası olur herhangi bir zararı olmaz. Zaten bitkilerin en güzle yönü de budur. Doğru kullanım da son derece önemlidir, yanlış kullanımlar istenen faydayı sağlamayabilir. İlaçlar yerine doğanın harika ürünlerini kullanmalısınız. Şayet aşağıdaki bitkilerden fayda göremezseniz o zaman ilaç kullanımına başlayabilirsiniz.

Adeti Hızlı Şekilde Söktüren Bitkiler,Bitki Çayları ve Tarifleri

1.Aloe Vera

Son dönemde çok kullanılmaya başlanan bir bitkidir. Çok fazla faydası bulunmaktadır, faydaları biraz geç bilinse de artık birçok hastalık için kullanılıyor. Evde kolayca yetiştirip hastalıklarınız için kullanmanızda mümkün. Menstruasyondan sorumlu hormonların üretimini artırıp hızlı bir söktürme özelliği gösteren aloe verayı kesinlikle deneyin. Yapılışı ve Kullanımı: İlk olarak bir tane aloe vera yaprağını alıp dikey bir şekilde kesip içerisindeki jeli alıyoruz. Daha sonra hakiki 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp homojen kıvama getiriyoruz. Sabahları yemek yemeden önce düzenli olarak minumum üç ay kullanıyoruz. Yalnız bu karışımı adet döneminde kesinlikle yemeyeceğiz, bu noktaya dikkat edin.

2.Nar

Kırmızı renkli besin grubuna girmektedir. İçerisinde bulundurduğu maddeler ve vitaminler sayesinde vücuda müthiş etkileri vardır. Düzensiz adet yaşayan bayanlarda da denendiğinde gerçekten çok olumlu sonuçlar vermiştir. Bu sorun sizde var ise bunun için bu bitkiyi kullanabilirsiniz. Nasıl kullanmalıyım dediğinizi duyar gibiyiz hemen formülünü açıklayalım. Yapılışı ve Kullanımı: Bu şekilde kullanmanız en doğru olan yöntemlerin başında gelmektedir. Regl olacağınız günden ortalama 14-15 gün önce her gün 3 defa 1 su bardağı nar suyu içmenizi öneriyoruz.

3.Maydanoz

Yeşil renkli bu bitkiyi bir yere not edin,çünkü özel günlerden önce size çok lazım olacak. Sürekli olarak faydalarını duymuşsunuzdur işte bugün o faydalarından biri için daha tarifini vereceğiz. Adeti müthiş şekilde söktürme özelliği olan bu yeşil bitki,rahmi uyarıp harekete geçiriyor ve kan akışı başlatıyor. Birçok sorundan dolayı adeti sökemiyorsanız aşağıdaki formülümüzü kullanın. Yapılışı ve Kullanımı: İlk olarak bir tane maydanozu iyice yıkayın. Bundan sonrada tencereye 5 su bardağı su ilave edip kaynamasını sağlayın. Kısa süre kaynadıktan sonra ise içerisindeki maydanoz dallarını alın ve suyunu ortalama 4o dakika kadar tencerede soğumasını sağlayın. Bundan sonra ise gün içerisinde bu suyu belirli aralıkla tüketin.

4.Soğan

Soğan son zamanlarda adet sorunu için sıklıkla kullanılıyor. Ağrılı ve sancılı süreci yaşamayıp rahat bir şekilde bu dönemi geçirmek isteyenler soğanı kullanabilir. Hazırlanışı ve Kullanımı: Orta büyüklükte organik 1 tane soğanı alıp 4-5 bölüyoruz. Tencere içerisinde kaynayan suya bölünmüş soğanlar ilave edilir. Ortalama 7-8 dakika kaynayan suda kalır ve soğutularak günde iki defa bir su bardağı içilir. 2 hafta süresince düzenli bir şekilde kullanıldığında önemli faydalar göreceksiniz.

5.Kişniş

Maydanozgiller ailesinin bir üyesi olan kişniş bir ottur. Genellikle bu bitkiyi baharat şekli ile tanır biliriz. Asıl kökeninin ot olduğu bilinmelidir. İnsan vücudu için birçok faydası mevcuttur bunlardan biri de bayanların özel dönemi içindir. Müthiş şekilde rahatlatma,gevşetme ve sakinleştirme etkisi vardır. Nasıl kullanılacağının formülü ise şu şekildedir. Hazırlanışı ve Kullanımı: İlk önce yapmamız gereken 2 su bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı ile kişniş tohumu ilave edin. Daha sonra bu karışımı kaynatın ve suyun yarı miktarı gidince ocaktan alın. Süzgeçle süzüp suyun alın ve adet gününüzden ortalama 4-5 gün önce 1 çay bardağı kadar günde 3 kere tüketin. Bu karışıma 1.5- 2 ay süreyle düzenli şekilde devam edin.

6.Melisa Çayı

Diğer adı oğul otu olarak halk arasında bilinir. Sakinleştirici etkisi ve sindirim sorunları için yaygın olarak kullanılmaktadır. Yalnız müthiş şekilde adet söktürme özelliği olduğu son dönemde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Nane ailesi gurubuna giren bir bitkidir. Ülkemizde de yetişen bu bitkiyi nasıl kullanacağınızı tarif edelim. Hazırlanışı ve Kullanımı: 1 tatlı kaşığı organik melisayı 1 su bardağı suda ortalama 4-5 dakika kaynatın. 1 gün içerisinde de sabah,öğle,akşam olacak şekilde tüketin. Tüketim zamanı olarak da adetiniz yaklaşmadan 3-4 gün önce kullanın.

7.Rezene Çayı

Rezene çayı denilince aklınıza bebekler gelmiş olabilir. Bu bitkinin çayı bebeklere çok fazla verilir ve gerçekten de müthiş etkilidir. Bebekleri rahatlatır ve gazını alır. Rahatlama ve kas gevşetme özelliği olduğu için bayanların özel günlerini de sıkıntısız atlatmalarını sağlar. Kan akışını oldukça hızlandırır ve sorun bir özel dönem geçirilmesini sağlar. İşte bu çayının kullanım şekli; Hazırlanışı ve Kullanımı: 1 su bardağına ortalama 12 gram rezene bitkisi ilave edilip kaynaması sağlanır. Kaynadıktan sonra da demlenmesi beklenir ve günde 2 defa tüketilir. Regl döneminizde 7 gün önce tüketmeye başlayıp 1 ay süreyle düzenli şekilde devam edin.

8.Isırgan Otu Çayı

Isırgan otu ölümden başka her şeye çare olarak bilinir. Özellikle kansere karşı faydaları saymakla bitmez. Doğadaki en önemli bitkilerin başında gelen bu mucizeyi bayanlar sizde kesinlikle evinizden eksik etmeyin.Kullandıktan sonra faydalarını görünce ne kadar haklı olduğumuzu anlayacaksınız. Çaylar içerisinde de diğerilerine göre daha etkilidir bunun altını çizelim. Hazırlanışı ve Kullanımı: 1 çay kurutulmuş organik ısırgan otunu daha önceden kaynattığımız klorsuz suya ilave edip 8-9 dakika kadar demlenmesini sağlıyoruz. Demlenme işlemi tamamladıktan sonra sabah,öğle,akşam olmak üzere günde üç defa içiyoruz. Düzenli kullanım çok önemlidir. Adet gününüzden 3 gün önce başlayıp 1 ay boyunca devam edin. Kaynak: www.kombinkadin.com