Cumhuriyet Davası avukatlarından açıklama

Cumhuriyet gazetesinin eski yazar ve çalışanlarına verilen ceza onandı. Gazeteciler hapis cezasına çarptırıldı. Avukatlar bugün düzenledikleri toplantıda itiraz sürecinin işletilmemesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Davası avukatlarından açıklama

Cumhuriyet Gazetesi davasında beş yılın altında ceza alan isimlerinin İstinaf mahkemesince onanan cezaları UYAP'a yüklendi.

Dava dosyası, kararı veren yerel mahkemeye döndüğünde infaz savcılığına yazı yazılacak ve gazetenin eski çalışanlarından Musa Kart, Kadri Gürsel, Güray Öz, Hakan Kara, Önder Çelik, Emre İper, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör hapse girecek.

Davanın avukatları bugün basın toplantısı düzenleyerek itiraz sürecinin işletilmemesine tepki gösterdi.

Açıklamada, "Yaptığımız bireysel başvurular 2 yılı aşkın süredir ele alınmadı. AYM ya da AİHM, Anayasa ve AİHS'ni gözeten bir karar vermiş olsalardı bugün burada olmayabilirdik. Gazetecilik faaliyetiyle 3 terör örgütüne birden yardım edildiğine karar verildi. Bağımsız gazeteciliğe, doğru haberciliğe duyulan öfkenin bir sonucu olarak verilen cezalarda alt sınırdan uzaklaşıldı; 3 yıldan 8 yıla varan cezalara hükmedildi. Arkadaşlarımızın olmayan bir suçtan tekrar hapse girecek olmaları Türkiye'deki dehşet verici tablonun önemli bir ayrıntısı sadece. Oysaki özgür haber, özgür bilgi, özgür yorum demokratik toplumun olmazsa olmazı." denildi.

Etiketler
Cumhuriyet Gazetesi Hapis cezası