Müjdat Gezen'den adli kontrol kararına itiraz

Hakkında soruşturma başlatılan Müjdat Gezen, adli kontrol kararına itiraz ederek kaldırılmasını talep etti.

Müjdat Gezen'den adli kontrol kararına itiraz

Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, pazartesi sabah saatlerinde polis eşliğinde getirildikleri Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığında ifade verdikten sonra çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yurt dışına çıkış yasağı konularak, haftada bir gün ikametine en yakın karakolda imza atması şartıyla serbest bırakılan Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen, adli kontrol kararını veren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe sunarak adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

‘SÖZLER HAKARET İÇERMİYOR'

Kararın usul ve yasaya aykırı olduğunun belirtildiği dilekçede, Müjdat Gezen'in yaşamı boyunca Türkiye Cumhuriyeti'ni, Atatürk'ü, Türk Milletinin bölünmez bütünlüğünü, aklı, bilimi, çağdaşlığı ve özgür sanatı savunduğu kaydedildi. Dilekçede, Gezen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etme kastının bulunmadığı, ‘sen herkese haddini bil diyorsun ben de size diyorum haddinizi bilin' sözlerinin hakaret suçu içermediği belirtildi.

‘SÖZLER GÜLDÜRÜ VE ELEŞTİRİ AMAÇLI'

Müjdat Gezen'in sözlerini güldürü ve Cumhurbaşkanının “Kadıköy'de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa bunların umurlarında değildir” sözlerini eleştirmek maksadıyla söylediği belirtildi. Soruşturma konusu sözlerde Cumhurbaşkanının onur, şeref veya saygınlığına saldırılmadığı kaydedildi.

‘ADLİ KONTROL TEDBİRİ UYGULANMASI GEREKMİYOR'


Cumhurbaşkanına hakaret suçu hakkında genellikle hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiğinin hatırlatıldığı dilekçede, “Müvekkilimiz hakkında herhangi bir adli kontrol tedbiri uygulanması gerekmediği gibi özellikle yurt dışına çıkış yasağı şeklinde uygulanması kararlaştırılan adli kontrol tedbiri ile istenilen ceza arasında orantı da olmadığı için ölçülülük ilkesi de zedelenmektedir” denildi.

‘MANEVİ İŞKENCE…'

Dilekçede, yurt dışına çıkış yasağının, suç için öngörülen cezadan daha ağır bir yaptırım olduğu ifade edilerek, “Müvekkilimizin kızı yurt dışında Hollanda'da yaşamakta ve müvekkilimiz kanser tedavisi gören kızı için sürekli Hollanda'ya gitmektedir. Müvekkilimizin yurt dışına çıkış yasağı müvekkilimizin kızı ile olan iletişimini keseceği için gereksiz, fazla ve müvekkilimize manevi işkence çektirecek yöntem olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Gezen'in avukatı Celal Ülgen dilekçeyi kararı veren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sunarak, adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

Etiketler
Metin Akpınar Müjdat Gezen Müjdat Gezen Soruşturma