AKP'li Mücahit Birinci, görevden alınan TRT spikeri ile ilgili paylaşım yaptı: Gereği yapıldı

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, TRT Spikeri Deniz Demir‘in Cumhuriyet Bayramı sözleri nedeniyle görevden alınması hakkında, “Gereği yapıldı” dedi.

AKP'li Mücahit Birinci, görevden alınan TRT spikeri ile ilgili paylaşım yaptı: Gereği yapıldı

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, TRT Spikeri Deniz Demir’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları canlı yayınında Mustafa Kemal Atatürk için, “Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini armağan eden” ifadelerini kullandığı için görevden alınması hakkında açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımlara yapılan bir yoruma yanıt veren Mücahit Birinci, “Yayında spikerin ağzını kapatamazsın. Ancak sonra gereğini yaparsın, ki yapıldı” yanıtını verdi.

“PLANLANMIŞ BİR HAREKET”

Birinci, Deniz Demir’in sözlerini “planlanmış bir hareket” olarak niteledi.

Birinci’nin paylaşımı şöyle:

“Bir spiker kadının, bülten bitiminde, aşırı sözlerle, sözde Atatürkçü bir tavırla, mütedeyyin vatandaşlarımızı kışkırtıcı bir dil kullanarak, üstelik bunu telefonundan okuyarak paylaşması kanaatimce planlanmış bir harekettir.

TRT’deki yönetimin, orada çalışan arkadaşlarımızın, nasıl bir özveri ile çalıştıklarına, milli hamlelerimizi takip için mesai mefhumu olmadan nasıl koşturduklarına şahidiz. Bu istisnai planlı hareket neticesi, tüm TRT kurumunu hedef almak adil olmaz.”

AKP'li Mücahit Birinci, görevden alınan TRT spikeri ile ilgili paylaşım yaptı: Gereği yapıldı - Resim : 2

“NE KADAR VATAN DÜŞMANI VARSA TRT’NİN KAYMAĞINI YİYOR”

AKP’li Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Ziya Çelikoğlu ise Mücahit Birinci’nin paylaşımını alıntılayarak yanıt verdi ve Deniz Demir’i “vatan düşmanı” ifadeleriyle hedef aldı.

Yusuf Ziya Çelikoğlu, “Yalnız bu TRT’de ilk olmuyor. Ne kadar vatanına düşman, bayrak düşmanı varsa TRT’nin kaymağını yiyor” şekilde paylaşım yaptı.

Birinci, Çelikoğlu’nun yorumuna ise “Gereği yapıldı” şeklinde yanıt verdi.

Birinci, yanıtında şu yanıtı verdi:

“Canlı yayınlar kurum açısından çok risklidir. O veya bu sebeple, bu tür ‘kamikaze’ dalışları olabiliyor. Yayında spikerin ağzını kapatamazsın. Ancak sonra gereğini yaparsın, ki yapıldı… Efendimizin ümmeti ile ilgili ahkam kesmek bunun haddi değildir. Planlı harekettir.”

Etiketler
TRT