45 bin araç garantisi verilmişti: AA'nın 'Sürücüler köprü ulaşımına ilgi gösterdi' haberi tepki çekti

Geçiş ücreti ve geçiş garantisi nedeniyle eleştiri alan 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı otoyollarında gece yarısı bir haftalık ücretsiz geçiş süre sona erdi. Anadolu Ajansı ise bugün "Sürücüler köprü ulaşımına ilgi gösterdi" diye haber yaptı.

45 bin araç garantisi verilmişti: AA'nın 'Sürücüler köprü ulaşımına ilgi gösterdi' haberi tepki çekti

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçelerinin arasında yapılan ve açılışı 18 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ücretli geçişler başladı.

Öte yandan devletin ajansı Anadolu Ajansı’nın haberi dikkat çekti. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Anadolu Ajansı,İ köprüden geçişlere dair bir videoya yer verdi. Videoda az sayıda aracın geçiş yaptığı görüldü. Ancak Anadolu Ajansı paylaşımına, "1915 Çanakkale Köprüsü'nde ücretli geçişler başladı. Sürücüler yaklaşık 6 dakika süren köprü ulaşımına ilgi gösterdi” notunu düştü. Ajansın paylaşımına sosyal medya kullanıcıları ise tepki gösterdi.

GÜNLÜK 45 BİN ARAÇLIK GARANTİ VEİRLMİŞTİ

Köprü iki Türk şirketle iki Güney Koreli firmaya yaptırılmıştı. Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarılan projeyi, 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklifiyle kazanan Türkiye ve Güney Koreli firmalardan oluşan ‘Daelim–Limak–SK–Yapı Merkezi Ortak Girişimi’ hayata geçirdi. Projenin, 88 kilometre otoyol ve 13 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplamda 101 kilometre uzunluğu bulunuyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için günlük 45 bin araç geçiş garantisi verildi. Verilen garantide araç başı ücret 15 Euro + KDV olmuştu. Sözleşmede belirlenen bu ücret Euro bölgesi enflasyonuna göre güncellendiği için 2021 sonu enflasyonu hesaplandığında geçiş garantisi 2022 için 17,7 Euro (290 TL) olacaktı.

Erdoğan, köpründen gişe geçiş fiyatını "Otomobil geçişleri ile ilgili fiyatı 200 TL olarak belirledik. İlk bir hafta ücretsiz olacak" sözleriyle duyurmuştu.

Etiketler
Çanakkale Köprüsü Çanakkale Anadolu Ajansı