Akit yazarı Abdurrahman Dilipak: Sanırım biz Allah'ı da, dini de es geçmeye başladık!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Sanırım biz; Allah’ı da, dini de es geçmeye başladık. Her işin evveli, ahiri, zahiri ve batını din olması gerekirken; din aradan çekildi ve Allah’ı bu anlamda hatırlamıyoruz bile" görüşünü dile getirdi.

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak: Sanırım biz Allah'ı da, dini de es geçmeye başladık!

İktidara yakınlığıyla bilinen ancak son dönemde yönelttiği eleştirilerle gündeme gelen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 'Iskaladığımız bir şey yok mu?' başlıklı yazısında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"Hani derler ya 'Şeytan ayrıntıda gizlidir' diye. Şeytan bu, her şekle girer! Bu anlamda dikkat edelim; şeytan sizi/bizi Allah’la aldatmasın" ifadesini kullanan Dilipak, şöyle devam etti:

'ATEİST DE DEĞİL BU İNSANLAR'

"Sanırım biz; Allah’ı da, dini de es geçmeye başladık. Her işin evveli, ahiri, zahiri ve batını din olması gerekirken; din aradan çekildi ve Allah’ı bu anlamda hatırlamıyoruz bile. Din gününü unuttuk. Kader, rızık, ecel artık düşüncelerimiz, söz ve eylemlerimize yön vermiyor gibi sanki. Birçok kişi Allah’a, dine ihtiyaç duymuyor, O’na atıf yapmıyor eskisi kadar. Ateist de değil bu insanlar. Bunlar için din 'kültürel bir aidiyetten' başka bir şey değil.

'BİRAZ RİTÜEL, SEREMONİ, İKONADAN İBARET'

Biraz ritüel, seremoni, ikonadan ibaret bir şey. Bireysel planda vicdanlarına, toplumsal planda mabedlere hapsedilmiş bir şey. Kimi insancıklar için din giderek atalarından gelen bir gelenek, tam da ne olduğunu anlamadığı, biraz mefahir, biraz kozmik, ezoterik, gelecek ile ilgili kehanetler içeren, bir ölçü de doğa üstü bir şey gibi algılanıyor."

Etiketler
Yeni Akit Abdurrahman Dilipak