TELE1'e Engin Altay cezası: Kürsü dokunulmazlığı ihlal mi edildi?

RTÜK üyesi Okan Konuralp, RTÜK'ün verdiği cezalar hakkında değerlendirmede bulundu.

TELE1'e Engin Altay cezası: Kürsü dokunulmazlığı ihlal mi edildi?

RTÜK’ün bugünkü toplantısında EXXEN, Fox TV, Halk TV, TELE 1, Netflix ve DMAX’e ceza verildi.

RTÜK üyesi Okan Konuralp, TELE1'e verilen cezada CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın konuşmasının gerekçe gösterilmesine tepki gösterdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp, “RTÜK, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki ‘diktatör’ nitelemesi nedeniyle TELE 1’e para cezası verdi. Oysa ‘diktatör’ü kullanmanın suç olup olmadığı tartışmaları bir yana, Altay’ın sözleri kürsü dokunulmazlığı kapsamındadır” dedi.

Onur Konuralp, RTÜK’ün bugünkü toplantısında EXXEN, Fox TV, Halk TV, TELE 1, Netflix ve DMAX’e verdiği cezalara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Konuralp, şunları kaydetti:

“RTÜK, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki ‘diktatör’ nitelemesi nedeniyle TELE 1’e para cezası verdi. Oysa ‘diktatör’ü kullanmanın suç olup olmadığı tartışmaları bir yana, Altay’ın sözleri kürsü dokunulmazlığı kapsamındadır.

RTÜK, Hasan Can Kaya’nın EXXEN’de yayınlanan ‘Konuşanlar’ adlı programın 44. bölümü ile Netflix’te yayınlanan ‘More the Merrier’ adlı filmin katalogdan/platformdan çıkartılması kararı verdi. İlkesel olarak iki karar için de diğer dosyalarda olduğu gibi karşı oy kullandım.

Son bilgi de Diyanet İşler Başkanı hakkında: Başkan, Cumhuriyetimizin önemli yıldönümlerinde Atatürk’süz hutbeler okutuyor. Bu tavrına yönelik eleştirilere ise katlanamıyor olmalı ki Halk TV’ye ceza çıktı. Gerekçeler arasında ‘insan onuruna aykırılık’ da var. Kamuoyunun takdirine.” (ANKA)

Etiketler
Engin Altay RTÜK