Piyasalar yangın yerine döndü, iktidara yakın gazeteler görmedi!

Türk lirasındaki değer kaybının hızlandığı ve döviz kurlarının peş peşe rekor kırdığı 'Kara Salı', iktidara yakın gazetelerce birinci sayfaya taşınmadı. Çoğunlukla Merkez Bankası'nın açıklamasına küçük bir yer verildi.

Piyasalar yangın yerine döndü, iktidara yakın gazeteler görmedi!

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili açıklamaları sonrası Türk lirasındaki değer kaybı hızlanarak tarihi seviyelere ulaştı. Dolar/TL 13.50, euro/TL 15.23 seviyelerini aştı.

Piyasalar yangın yerine dönerken, iktidara yakınlığıyla bilinen gazetelerde buna dair pek fazla bilgi yer almadı. Çoğunlukla Merkez Bankası'nın "Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir" şeklindeki ifadesine yer verildi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Ekonomiye güvenimiz tam" şeklindeki mesajının öne çıkarıldığı gözlendi.

Bir dönem 'Türk basınının amiral gemisi' olarak anılan Hürriyet gazetesinde döviz kurlarına ilişkin hiçbir haber yer almadı.

Sabah gazetesinde yalnızca Merkez Bankası'nın açıklaması görüldü. Bu habere gazetenin en altında küçük bir şekilde yer veren gazete, "Asgari ücret zammı milyonların maaşını nasıl artıracak" başlıklı haberi öne çıkarmayı tercih etti.

TÜRKİYE GAZETESİ: FAİZ LOBİSİ ARTIK DAHA AÇIK OYNUYOR

Türkiye gazetesiyse yaşananları manşetine taşıdı ve 'Faiz lobisi artık daha açık oynuyor! Ekonomide büyük savaş' başlığını kullandı. Haberin spotunda "Dolar 13.50'ye dayandı. Ekonomistler kurdaki anlamsız hareketi 'Teknik bir sebebi yok. Psikolojik harp yaşanıyor' diye yorumladı" ifadesi yer aldı.

Yeni Şafak da yaşananları Merkez Bankası'nın döviz uyarısı üzerinden okurlarına aktardı. Ancak, diğerlerinin aksine dolar/TL'nin geldiği son noktaya da bu haber kapsamında yer verdi.

Akşam gazetesi, Bahçeli ve Merkez Bankası'nın açıklamalarına yer vererek yetindi. Döviz kurlarının durumu görülmedi.

YENİ AKİT: ASIL FAİZ ARTIŞLARI ÜLKEYİ BATIRMIŞ

Türk lirasındaki tarihi değer kaybını görmeyen Yeni Akit, 'Asıl faiz artışları ülkeyi batırmış' başlıklı haberi manşetine taşıdı. Bu haberde, "Türkiye'nin ekonomide tam bağımsızlık için verdiği mücadeleyi sekteye uğratmak isteyen zillet ittifakı bileşenlerinin ortaya attığı 'Faiz artmadıkça kur düşmez, enflasyon frenlenmez' iddiasının yalan oldığı ortaua çıktı. Rakamlar, AK Parti öncesinde 90'lı yıllarda uygulanan yüksek faiz politikalarının enflasyonu düşürmeye de, kuru frenlemeye de çare olmadığını gözler önüne seriyor" gibi görüşler dile getirildi.

Takvim gazetesi de döviz kurlarını birinci sayfadan görmedi. Erdoğan'ın "Tuzakları bozacağız, hedefe ulaşacağız" sözünü manşetine taşıdı.

TÜRKGÜN'ÜN MANŞETİNDE BAHÇELİ'NİN MESAJLARI VAR

MHP'ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Terörle mücadelemizin rövanşını kur üzerinden almak istiyorlar. Yakında her şey düzelecek", "Ekonomiden anlamayan cahillerin tek söylediği erken seçimdir" şeklindeki ifadelerini manşetinden gördü. Burada da döviz kurlarıyla ilgili herhangi bir bilgi yer almadı.

Etiketler
Merkez Bankası Rekor Türk Lirası Urla Döviz