Erdoğan'ın son açıklamasında dolara değinmemesinin ardından Fatih Altaylı'dan İlhan Kesici'ye çarpıcı soru

Habertürk'te Fatih Altaylı, dolar kurunun rekor kırmasının ardından Erdoğan'ın açıklamalarında sessizliğe bürünmesini CHP'li İlhan Kesici'ye sordu.

GERÇEK GÜNDEM - Habertürk'te Fatih Altaylı, dolar kurunun 13.50'yi geçmesinin ardından Teke Tek programında Devlet Planlanma Teşkilatı eski Müsteşarı ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'yi konuk ederek ekonominin son durumun masaya yatırdı.

Habertürk'te Altaylı'nın Kesici ile yaptığı canlı yayın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek' buluşması dolayısıyla kesildi.

Erdoğan, öğretmenlere yaptığı konuşmada dolar kurunun rekor kırmasını ve ekonomiye ilişkin tek bir cümle dahi kullanmadı.

FATİH ALTAYLI: CUMHURBAŞKANI EKONOMİ İLE İLGİLİ BİRŞEY SÖYLEMEDİ!

Erdoğan'ın ekonomiye ilişkin konuşmaması Fatih Altaylı'nın dikkatini çekti. Altaylı, yayında İlhan Kesici'ye "İlhan Bey, Cumhurbaşkanı ekonomi ile ilgili birşey söylemedi! Beklenenin aksine, nasıl değerlendiriyorsunuz bu nu?" diye sordu. İlhan Kesici de "Sanki bugün kur hareketlenmesi hiç olmamış gibi, öyle görünüyor" yanıtını verdi.

Altaylı'nın "Acaba önemsemediğini mi göstermeye çalışıyor?" sorusuna ise Kesici, "Öyle de olabilir. Haberdar olmaması düşünülemez. Herhalde demek istiyor olabilir; 'Endişeye mahal yoktur. Herhangi bir sıkıntı yoktur. Türkiye normal kendi düzeninde gidiyor. Bakın ben de hiç temas etmiyorum. Öğretmenler günü münasebetiyle daha önceden hazırlanmış olan konuşma metnin herhangi bir değişiklik yapmadan okuyorum" yanıtını verdi.

EKONOMİDEN BAHSEDİNCE DOLARIN YÜKSELMESİNİ HATIRLATTI

Fatih Altaylı'nın "Daha önceki konuşmalarında ekonomiden bahsetti, dolar yükseldi, yükselmesin diye yapmış olabilir mi?" sorusuna ise Kesici "O da olabilir" yanıtın verdi.

Fatih Altaylı ve İlhan Kesici arasında geçen Erdoğan diyaloğunun tamamı şöyle:

ERDOĞAN'IN DÜN YAPTIĞI EKONOMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMANIN ARDINDAN DOLAR REKOR TAZELEMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (22 Kasım 2021) Kabine toplantısı sonrası faiz ve enflasyona ilişkin yaptığı "Faiz sebep, enflasyon neticedir" açıklamanın ardından dolar 50 kuruşa yakın yükselmişti.

Etiketler
Dolar ve hayat pahalılığı eylemleri Ordu Fatih Altaylı Habertürk