Barış Yarkadaş: Veyis Ateş'e ilişkin iddiaları Habertürk yönetimi biliyordu

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, KRT TV'de katıldığı programda Veyis Ateş'e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen HaberTürk sunucusu Veyis Ateş'e ilişkin tartışmalar sürüyor.

Son olarak Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, KRT TV'de katıldığı programda Veyis Ateş'e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

HaberTürk yönetiminin Veyis Ateş'in içinde bulunduğu ilişkilerden haberdar olduğunu söyleyen Yarkadaş, HaberTürk'ün özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Yarkadaş'ın açıklamaları şöyle:

''Veyis Ateş'i hepimiz tanıyoruz. Hangi yeteneği ile TV Net'ten HaberTürk'e geldi. HaberTürk'ün Ankara Temsilcisi oldu. Yayın yönetmeni oldu, ana haber spikeri oldu. Veyis Ateş, hangi yeteneği ile öne çıkarken; kim ona referans oldu. Veyis Ateş'in birden bire Habertürk'ün basamaklarını hızlıca çıkmasını nedenlerini HaberTürk yönetimi anlatmalıdır.

İş Kanunu'na göre savunma istedik diyerek işin içinden sıyrılamazsın. Sen bir kurum yönetiyorsun senin ana haber spikerin, Türkiye'nin en pahalı mağazasından o kıyafetleri nasıl aldı? O yatı nasıl aldı? Ya da denize nazır evi nasıl aldı? Otellerde nasıl kaldı? 250 euroluk kravat taktığında o kanalın yöneticisi Veyis Ateş'in kravatının değiştiğini, üstündeki gömleğin birden bire marka haline geldiğini gördüğünde ya arkadaş bir dakika bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sormuyor mu?

HaberTürk bunu biliyordu. Ama Veyis Ateş'in sırtını dayadığı siyasi angajman etkili olduğu için Ateş'e birşey diyemedi. Ta ki lastik patlayana kadar. HaberTürk yönetimininde çıkıp özür dilemesi lazım. Mesela Veyis Ateş ana haber sundu. Ana haber ve HaberTürk'ün yayın politikası Veyis Ateş'in içinde bulunduğu siyasi angajmana göre mi yapıldı? Hangi konular Veyis Ateş'in isteği üzerine sansür uygulanı? Kim Veyis Ateş'i kanalın yöneticisi yaptı? ''

Etiketler
Barış Yarkadaş Ordu Habertürk KRT TV