Sözcü'nin sahibi AK TV'nin isim hakkını aldı!

Kanal kurma hazırlığı içerisinde olan Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, AK TV’nin ismini Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurarak aldı.

Sözcü'nin sahibi AK TV'nin isim hakkını aldı!

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay’ın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurarak AK TV isim hakkını aldığı ortaya çıktı.

Medyakoridoru'nun haberine göre; Inter Patent Hizmetleri Ltd. Şti. vekili İbrahim Tolga Duman 14 Haziran 2016’da patent başvurusu yaptı. 2 Ağustos 2017’de Türk Patent ve Marka Kurumu başvuruyu tescil etti. 2016/52585 dosya numarası ile yapılan başvurunun onaylanmasının ardından Sözcü Gazetesi’nin şirketi olan Estetik Yayıncılık Anonim Şirketi’nin elinde AK TV’nin isim hakkı geçmiş oldu.

Sivas SRT TV’nin lisansını alarak bir süredir Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) onay bekleyen şirket izin alırsa Sözcü TV olarak yayına başlayacak.

HABER AJANSI İSMİ DE ALDI

Estetik Yayıncılık yani Sözcü Gazetesi’nin sahibi olan şirket haber ajansı için de u bu yılın mart ayında 2020/31528 dosya numarası ile haber ajansı kurmak için patent kurumuna başvurdu. 12 Mart 2020’de yine İnter Patent Hizmetleri Ltd. Şti tarafından Sözcü adına yapılan başvuru 15 Ekim 2020’de onaylandı.

Açılması beklenen Sözcü TV içinse iki başvuru geçtiğimiz yıl yapıldı.

İki farklı logo da Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı.

Etiketler
Ticaret Bakanlığı