Diyanet'ten Süleyman Özışık'a Ayasofya daveti

Ayasofya'da kılınacak ilk cuma namazı için davet edilen gazeteciler belli olmaya başladı.

Diyanet'ten Süleyman Özışık'a Ayasofya daveti

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Cuma günü cami çıkışında yaptığı açıklamada 1000-1500 kişilik bir katılımın olacağını söyemişti. Erdoğan, daveti Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yapacağını bildirmişti. Erdoğan, bahçede ise, binlerce kişinin önlemler euyarak namaz kılacağın bildirmişti.

Erdoğan'ın talimatının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, siyasi liderlere ve bazı gazetecilere Ayasofya'da cuma namaz daveti yapmaya başladı.

Diyanet'in daveti ile Ayasofya'da cuma namazı kılacak seçilmiş cemaatin gazeteci davetlilerinin kimler olacağı da belli olmaya başladı.

Gazetci Süleymöan Özışık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanı tarafından Ayasofya'da kılınacak cuma namazına davet edildiğini duyurdu.

Diyanet'ten Süleyman Özışık'a Ayasofya daveti - Resim : 1

Özışık mesajında "Aslında niyetliydim her şekilde gidecektim. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'mız çok güzel bir jest yapıp içeride namaz kılacak 500 kişilik davetli listesine beni de eklemiş.Nasıl mutlu ve onurluyum anlatamam. Allah herkese nasip etsin..." dedi.

Etiketler
Ayasofya tartışması