Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alındı

OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alındı

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, bu sabah gözaltına alındı.

Müyesser Yıldız'ın evinde polislerin aramayı noktaladıkları belirtildi. Polisin, Yıldız'ın evinde bulunan bütün dijitalleri aldığı aktarıldı. Polisin, Yıldız'ın eşinin bilgisayarı ve telefonuyla birlikte oğlunun da bütün materyallerini aldığı ifade edildi.

Müyesser Yıldız'ın, evde yapılan aramadan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, “siyasal ve askeri casusluk” suçlaması yönetildiğini ve soruşturmanın 2019 yılında başladığını açıkladı. Tokatlı, Yıldız'ın kendisiyle beraber toplam 3 kişi hakkında gözaltı kararı olduğunu ifade etti.

Müyesser Uğur Yıldız ile birlikte aynı dosya kapsamında İstanbul'da görevli E.B. isimli bir TSK personeli ile Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 328. maddesiyle başlattığı "Siyasal ve Askeri Casusluk" suçlamasıyla Müyesser Yıldız'ın gözaltına alındığı ifade edildi.

SOYLU’YA DAVA AÇMIŞTI

OdaTV'nin haberine göre, Müyesser Yıldız, Cuma günü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dava açmıştı. Soylu, Yıldız’ı sosyal medya hesabından hedef göstermişti.

Müyesser Yıldız’ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la da devam eden davası bulunuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yıldız'ın “Anlaşılan o ki, Bakan Soylu’nun söylediği gibi, ‘Çemçe grubu’ tamamen yok edilmemiş.” paylaşımını alıntılayarak, “Çemçe grubunun itlafına, bir PKK bir sen üzülmüşsün. Kahramanlarımız bugün o bölgeye yeni sızmayı 10 metrede çatışma ile teröristleri yok ederek engelledi… Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır” demişti.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alındı - Resim : 3

Sabah'ın iddiasına göre, Yıldız’ın kendi adına kayıtlı telefondan ‘Askeri casusluk’ suçu kapsamında E.B. ile suç içerikli görüşmeler yaptığı öne sürülüyor. İkilinin Türkiye'nin uzun süredir irtibat halinde oldukları, askeri suç içerikli 29 ayrı eylemlerinin bulunduğu, son olarak ise Türkiye Cumhuriyeti devletinin Libya'daki birlikleriyle ilgili kritik görüşmeler gerçekleştirdikleri iddia edildi.

Sabah'ta yer alan habere göre Soruşturma kapsamındaki suçlamalar arasında, Türkiye'nin Libya ve Suriye Idlib'deki savaş planlarının "Askeri Casusluk" maksadıyla sızdırılmasının da olduğu öne sürüldü.

Etiketler
Gazeteciler gözaltı Ankara Gözaltı Odatv