Yandaş Ahmet Kekeç'in Alevi kökenli CHP'liler için skandal sözleri RTÜK gündeminde

Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç’in ÜLKE TV’de katıldığı bir programda “CHP’de terör damarı var” şeklindeki sözleri RTÜK gündemine taşındı.

Yandaş Ahmet Kekeç'in Alevi kökenli CHP'liler için skandal sözleri RTÜK gündeminde

Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç’in ÜLKE TV’de katıldığı bir programda “CHP’de terör damarı var” şeklindeki sözleri RTÜK gündemine taşındı.

Ahmet Kekeç’in CHP’deki Alevi kökenli siyasetçileri sayarak, Alevileri, “CHP içerisinde terörü besleyen grup” olarak nitelendirmesi tepkilere neden oldu.

Kekeç’in “CHP’deki terör damarı, mezhepçi bir gruptan besleniyor” ifadeleri ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve eski CHP milletvekili Hüseyin Aygün’ün isimlerini saydığını ve bunun Kanunlara aykırı olduğunu dile getiren RTÜK Üst Kurulu üyesi İlhan Taşçı, kanalın ve programın cezalandırılmasını talep etti.

Konunun bir an önce RTÜK gündemine alınması gerektiğini dile getiren Taşçı, hazırladığı dilekçesinde, “Hiç kuşku yok ki ‘gazeteci’ ülkede yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmeler hatta siyasilere yönelik sert eleştirilerde bulunabilir. Düşünce ve bunu ifade etme özgürlüğü Anayasa ile de güvence altına alınmıştır. Ancak bu özgürlük tarih boyunca bir arada yaşamış milyonlarca yurttaşı birbirlerine karşı tahrik eder, nefret duygularını körükler nitelikte olamaz, olması da düşünülemez” dedi.

BİR AN ÖNCE ÜST KURUL GÜNDEMİNE GELMELİ

Mezhepçi yaklaşım nedeniyle Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta 'can kırımı' yaşandığı gerçeğinin hala hafızalardaki yerini koruduğunu ifade eden Taşçı, başvurusunda şu ifadeleri kullandı:

“Programda yapılan değerlendirmeler, Türkiye’nin kurucusu ve onuru, ilk Genel Başkanlığını Atatürk’ün yaptığı CHP’nin 96 yıllık tarihine saygısızlıktır. CHP’nin mevcut Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kin ve nefret duygularının bir siyasi lidere yönelik eleştiri olarak kabul edilemeyeceği de aşikardır. Bu nedenlerle söz konusu yayının ivedi olarak 6112 Sayılı Yasanın 8’nci maddesinin birinci fıkrasında işaret ettiğimiz bentleri ışığında incelenip, izleme uzmanlarına rapor düzenletilerek, konunun ivedilikle Üst Kurul toplantısının gündemine alınmasını arz ve talep ederim.”

SONUÇLARI AĞIR OLUR

Başvuru ile ilgili BirGün’e değerlendirmelerde bulunan RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, tartışmalı isimler arasında yer alan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ciddi bir sınavla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Ülkenin kurucusu olan CHP ile Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ahlaksızca bir saldırıya uğradığını vurgulayan Taşçı, “RTÜK, bu saldırıya kayıtsız kalamaz, duymazlıktan ve görmezlikten gelemez. Bunun ahlaki ve hukuki sonuçları olur. Bu konuda benim muhatabım Üst Kurul gündemini belirlemekle görevli Ebubekir Şahin’dir. Ben suçlamama konu olan yayını ve sözleri burada alıntılamaktan utanırım.

Özel ve siyasi yaşamında nezaketi ve tevazusuyla milyonların gönlünde yer edinmiş Kılıçdaroğlu ile CHP’nin saygın milletvekillerine karşı bu nezaketsiz ve haddini aşan ifadeler nedeniyle birinci gündem maddesi olarak bu dosya ilk üst kurul toplantısına getirilmelidir. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin bu yayınla ilgili raporu hazırlatıp Üst Kurula getirmezse görevini suistimal etmiş olur. Bunun da sonuçları ağır olur" dedi.

Yandaş Ahmet Kekeç'in skandal ifadeleri kullandığı bölüm şöyleydi:

Etiketler
Alevi RTÜK