RTÜK'te bir ilk! Faruk Bildirici'nin üyeliğinin düşürülmesi teklif edildi

RTÜK üyesi Faruk Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in teklifi üzerine Üst Kurul'daki üyeliğinin düşürülmesi için toplantı yapıldığını açıkladı.

RTÜK'te bir ilk! Faruk Bildirici'nin üyeliğinin düşürülmesi teklif edildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Faruk Bildirici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda RTÜK üyeliğinin düşürülmesinin teklif edildiğini açıkladı.

Bildirici’nin aktardığına göre teklif, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından yapıldı. Yasa gereği üyeliğinin düşürülmesine ilişkin teklifin görüşüldüğü toplantıya katılamayan Bildirici’yi CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan İlhan Taşçı savunuyor.

“RTÜK’te tek sesli dönem başlar”

Bildirici’nin konuya ilişkin Twitter paylaşımları şöyle:

“RTÜK’TE MUHALEFETE VE DEMOKRASİYE DARBE: Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğimin düşürülmesi teklif edildi.

“RTÜK’ÜN 25 YILLIK TARİHİNDE İLK: Üst Kurul toplantısında şu anda Başkan Şahin’in üyeliğimin düşürülmesi önerisinin gündeme alınması görüşülüyor. Yasa gereği ben salondan çıkarıldığım için beni CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşçı savunuyor.

“TEHLİKELİ BİR YOL AÇILIYOR: Üyeliğimin düşürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur. Beş oyu bulan taraf susturmak istediği muhalif üyeyi kuruldan atabilir. RTÜK’te muhalefete izin vermeyen, siyasi iktidarın uzantısı ve tek sesli bir dönem başlar.”

RTÜK'te bir ilk! Faruk Bildirici'nin üyeliğinin düşürülmesi teklif edildi - Resim : 2

Etiketler
Faruk Bildirici Ebubekir Şahin RTÜK