Fatih Altaylı'dan GSM şirketlerine: Rezil oldunuz!

Fatih Altaylı, Habertürk'te moderatörlüğünü üstlendiği programda İstanbul'da meydana gelen depremin ardından iletişimin kopmasıyla gündeme gelen GSM şirketlerine tepki gösterdi.

Fatih Altaylı'dan GSM şirketlerine: Rezil oldunuz!

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul'da meydana gelen 5,8'lik deprem sonrasında GSM operatörlerinin devre dışı kalmasını eleştirdi.

Altaylı, "Şu kadarcık bir sallantıda hepiniz devrildiniz" dedi.

Habertürk'te depreme ilişkin program düzenleyen Fatih Altaylı, vatandaşların deprem sonrasında saatlerce telefonlarını kullanamaması üzerine, "Şu kadarcık bir sallantıda hepiniz devrildiniz" sözleriyle telekomünikasyon firmalarına yüklendi.

Fatih Altaylı'nın programda kullandığı ifadeler şöyle oldu:

Bugün depremde 2 tane minare yıkıldı biliyorsunuz. Ama 3 şey daha yıkıldı. Turk Telekom, Vodafone, Turkcell. 3'ü de müthiş bir şekilde kitlendiler. Altyapısına zarar verecek bir deprem değil. İnsanlar birbirini araadığı için kilitlendi.

Bu 3 operatörün de takkeyi önüne koyup kardeşim biz ne halt ediyoruz demesi lazım. 5G, 10G, teknoloji, ilan, gazete, biz şunu yaptık, bunu yaptık... Bir halt yapmadığınız ortaya çıktı. Büyük bir skandal!

Burada operastörler kadar kamu da suçlu. 3'ünde de kamunun büyük bir etkisi var. İkisi zaten direk kamunun yönetiminde. Bunlar onu bunu zengin etmek için, onu bunu reklamlarla kalkındırmak için değil, bu gibi durumlar, yatırım yapmak için varlar.

Bir sanatçımız demiş ya "Bana bir koca lazım, ama bugün lazım" Aynen öyle. Bu telefon bize lazım. Depremde lazım. Bununla geyik yapmak tamam hoş ama depremde can için önemli. Eğer depremde bir halta yaramıyorsanız ne zaman yarayacaksınız?

Çıkın bari iki satır da bir açıklam yapın. Yıllardır cebinden parasını aldığınız halkı da adam yerine koyun. Deyin ki, 'Kardeşim, bundan bundan yapamadık yarın bunu düzelteceğiz. Seneye düzelteceğiz" Bir şey deyin. Bunca insan eşine, dostuna, çoluğuna, çocuğuna ulaşamadı. Tam anlamıyla çuvalladınız. Tam anlamıyla rezil oldunuz.

O çok büyük büyük konuşulan teknolojileriniz, bir halt olmadığınız ortaya çıktı. Şu kadarcık bir sallantıda hepiniz devrildiniz kartondan evler gibi.

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk