İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun güncel oyun programı belli oldu.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 08 Ocak – 13 Ocak tarihleri arasında 1’i prömiyer olmak üzere 2’si çocuk oyunu toplam 7 oyun sahnelenecek.

Sahnelenecek olan;“Turta Girmemiş Orman” (Prömiyer) “80 Günde Devri Alem”, “Bir Peri Masalı Radyum Kızları”, “Kontrabas”, “Profesyonel”, “Keloğlan Keleşoğlan”oyunlarının yanı sıra Ankara Devlet Tiyatrosu “Reis Bey” oyunu ile Cevahir Salon 1’de olacak.

“Turta Girmemiş Orman”, Halis Kurtça Kültür Merkezinde (Prömiyer)

10 Ocak 2018 Perşembe günü prömiyer yapacak olan “Turta Girmemiş Orman” adlı oyun 4 yaş üstü izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Dila Er ve Gözde Kısa’nın yazdığı oyunu Elif Erdal yönetiyor. Dekor tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımında Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımında Akın Yılmaz yer alıyor. Müziklerini Deniz Gürzumar’ın yaptığı oyunda koreografi İzmir Selen Tenim’e dramaturgi ise Günay Ertekin’e ait.

Oyundaki karakterlere; Lalizer Kemaloğlu, Alp Ünsal, Onur Hanpa, Merve Çağla Kuru ve Büşra Devrim Cevher hayat veriyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Turta Girmemiş Orman'ın yamacındaki dağ, lezzetli dev çileklerle doludur. Sevimli aşçı ejderha, dev çileği yemesi orman sakinleri tarafından yasaklanmıştır. En sevdiği şeyden mahrum bırakılan sevimli ejderha, çok huysuz ve mutsuzdur. Ormanın afacan devi Devcan da, baba kucağından mahrum bırakıldığı için aynı derecede mutsuzdur. Bu yüzden arkadaşı ejderhaya yardımcı olmaya çalışır ancak ejderhaya konulan yasağın nedenini bir türlü öğrenemez. Ta ki ormanda çıkan yangın tüm gerçekleri ortaya çıkarana kadar... Bakalım sevimli aşçı ejderha özlemini çektiği lezzete kavuşabilecek midir?

Oyun; 10-12 Ocak 2019 tarihleri arasında Halis Kurtça Kültür Merkezinde izlenebilir.

“80 Günde Devr-i Alem”, Cevahir Salon 2’de

22 Kasım Perşembe günü prömiyer yapan “80 Günde Devr-i Alem”, Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarlaması, Başak Orhan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografi Tuğçe Tuna’ya, müzikler ise Oktay Köseoğlu’na ait.

Oyunun konusu şöyle;

1872 Londra... Tam bir İngiliz centilmeni olan eksantrik Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avucunda ne varsa ortaya koyar. Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik etmektedir. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşacak, Londra'dan Vahşi Batı'ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklardır. Trenlerden gemilere koşturacak hatta bir fille bile seyahat edeceklerdir! Ne var ki zamana karşı yarışırken karşılarında farkında olmadıkları bir engel vardır: Fogg'un bir kanun kaçağı olduğuna kendini inandırmış Detektif Fix peşlerindedir ve bu yolculuğu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. Fogg'u ise bu yolculukta hayatında hiç bilmediği başka bir macera beklemektedir: Aşk...

Oyun, 13 Ocak Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta - Resim : 1

“Bir Peri Masalı Radyum Kızları”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Karden Kasaplar'ın yazıp Laçin Ceylan'ın yönettiği, Yakup Çartık’ın ışıklarını tasarladığı oyunun dekor tasarımında Gökhan Yücesal, kostüm tasarımında Dilek Kaplan, koreografide Tuğçe Tuna’nın imzası var.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Erkek egemen anlayışa ve kapitalist düzene direnme başarısı gösteren kadınların girdikleri hukuk mücadelesini sahneye taşıyor. Oyunda; Çiğdem Aygün, Deniz Danışoğlu, Merve Şeyma Zengin, Ezgi Erdilek, Refiye Genç, Sena Başdoğan, Okan Değirmenci, Tuğçe Aksum, Kerem Tanık, Ebru Terzi, Esra Balaban, Gamze Cankara, Oğuz Edis, Hasan Ali Yıldırım, Cengizhan Erisoylu’dan oluşan kalabalık ve genç bir kadro var.

3 Ekim 2018 tarihinde prömiyer yapan oyun 13 Ocak Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesindeki temsillerine devam edecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta - Resim : 2

“Kontrabas”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Alman yazar Patrick Süskind'in yazdığı, Metin Belgin'in yönettiği “Kontrabas” yirmi yedinci yılında sahnelenmeye devam ediyor. Oyunun dekor tasarımında Ethem İzzet Özbora, kostüm tasarımında Serpil Tezcan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunmakta. Oyunda, bir devlet memuru olan kontrabasçı müziğin, tarihin, cinselliğin, hiyerarşinin ve toplumun dedikodusunu yapıyor.

Oyundaki karaktere Metin Belgin hayat veriyor. “Kontrabas” 08-12 Ocak 2019 tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahne'de izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta - Resim : 3

“Profesyonel”, Kozyatağı Kültür Merkezinde

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in oyunu “Profesyonel”, dokuz yıldır İstanbul Devlet Tiyatrosunda temsillerine devam ediyor. Başar Sabuncu ve Bilge Emin'in Türkçeye kazandırdığı oyunun rejisörü Işıl Kasapoğlu. Dekor tasarımında Nurettin Özkönü, kostüm tasarımında Gülümser Erigür, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunan oyunun müzikleri Cenap Oğuz'a ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

40 yaşlarında bir edebiyat adamı ile bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini anlatan oyunda karakterlere Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz hayat veriyor. 21 Ocak 2010 tarihinde Prömiyer yapan oyun 600’üncü temsiline hazırlanıyor. 2010 Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü (Bülent Emin Yarar), 2010 8. Tiyatro Ödülleri Yılın Erkek Oyuncusu (Yetkin Dikinciler) ve Tiyatro Gazetesi 3. Anadolu Tiyatro Ödülleri Yılın Özel Ödülünü aldı.

“Profesyonel” oyunu 13 Ocak Pazar gününe kadar Kozyatağı Kültür Merkezinde izlenebilir.

“Keloğlan Keleşoğlan”, Cevahir Salon 1’de

1 Kasım 2018 tarihinde prömiyer yapan “Keloğlan Keleşoğlan” oyunun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.

7’den 70’e bir aile oyunu olan “Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.

Oyun, 13 Ocak Pazar günü Cevahir Salon 1’de izlenebilir.

“Reis Bey”, Cevahir Salon 1’de (Turne)

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Reis Bey”, İstanbul’a geliyor. Necip Fazıl Kısakürek’in yazıp Özer Tunca’nın yönettiği oyun 02 Ekim 2018 tarihinde prömiyer yaptı. Dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Funda Çebi’ye, ışık tasarımı Çetin Atay’a, müzikler Oktay Köseoğlu’na, dramaturgi ise Orhan Karataş’a ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Görevinden hiç taviz vermeyen, yasalara son derece bağlı, kanun makinesi, taş kalpli bir ağır ceza reisinin vicdan muhasebesinin anlatıldığı oyunda, idam mahkumu genç, Reis Bey’e şöyle haykırır: “Reis Bey! Bu dünya dört köşe değildir. Mühürlü kalbinizin bir gün açılmasını dilerim! Beni asacaksınız! Fakat, ruhum sizi bu dünyada ve ötelerde adım adım takip edecek!..”

Oyun,12 Ocak Cumartesi gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.

Etiketler
Tiyatro